Open dag bij begrafenisondernemer

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

Ruud Brouwer, eigenaar van de begrafenisondernemer (Rijksstraatweg 112), heeft het werk eigenlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn ouders hadden ook een begrafenisonderneming en Ruud ging daar ongeveer 25 jaar geleden werken. Na 15 jaar kreeg hij de behoefte een eigen bedrijf te beginnen dat iets kleinschaliger was. Brouwer: ,,Ik wilde dichter bij de mensen staan. Nu zijn we al weer anderhalf jaar in Leersum gevestigd. Het is een echt familiebedrijf. Mijn vrouw, Gerda, verzorgt ‘t Memoriaal Gilde en mijn dochter Agenetha is verkoop adviseur. Ik zelf ben werkzaam als begrafenisondernemer.”

LEERSUM - Het overkomt ons allemaal, maar niemand heeft het er graag over. Het regelen van je eigen of andermans begrafenis. Toch is er op dat gebied zo ontzettend veel mogelijk. Om daar wat meer bekendheid aan te geven besloot de familie Brouwer om afgelopen zaterdag open huis te houden.

door Marjan van den Dorpe

Waarom een open huis?

Brouwer: ,,Ik heb gemerkt dat heel veel mensen wel een overlijdensverzekering of iets dergelijks hebben afgesloten, maar dat deze meestal alleen het basispakket dekt. Voor persoonlijke wensen is geen geld. Wij bieden de mensen geen basispakket. Bij ons is letterlijk alles mogelijk. Zelf de kist maken; de eigen boerenwagen gebruiken voor transport; door eigen paarden getrokken worden of juist in een oldtimer? Alles kan. Men zegt ons wat de wensen zijn en wij zijn blij ze te mogen uitvoeren. Een open huis is de gelegenheid om geheel gratis en vrijblijvend, onder het genot van een kopje koffie, alles eens rustig te kunnen bespreken.”

In het pand aan de Rijksstraatweg zijn ook twee rouwkamers aanwezig. De nabestaanden kunnen daar, tegen een zeer gunstig tarief, 24 uur per dag gebruik van maken. Men krijgt de sleutel van de deur en eigen rouwkamer. Koffie of frisdrank is gratis en kan men daar bij voorbeeld ook de eigen muziek draaien.

Brouwer:,, Ik wil graag nog een goed advies geven. Tot 31 december van dit jaar kan iedereen nog geld storten bij een bank of begrafenisondernemer om daarmee de uitvaart te kunnen bekostigen. De belasting betaalt tot die datum daar dan nog een deel van terug. Volgend jaar gaat de belastingwet veranderen en vervalt dit.”

Door de grote interesse is Brouwer zeker van plan om in de nabije toekomst weer een open dag te gaan houden.

Voor meer informatie: 0343- 461880 of 06- 498 796 36; www.begrafenisondernemerbrouwer.nl Ook zijn er bij hem de zogenaamde ‘laatste wens’ boekjes te verkrijgen. Gratis af te halen of opgestuurd.

advertentie
advertentie