Voorbereiding nieuwbouw Revius

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

Om de kosten die gemaakt worden voor de uitvoering van de startnotitie te dekken, stemt de commissie samenleving in met het tijdelijk ter beschikking stellen van 30.000 euro uit de Reserve Onderwijshuisvesting, dit vooruitlopend op een te verstrekken krediet ten behoeve van de nieuwbouw. De startnotitie betreft het inkaderen van het project, de keuze van de projectleider en het maken van een start met het plan van aanpak.

DOORN - Het Revius Lyceum heeft aangegeven voor de locatie aan de Driebergsestraatweg op korte termijn tot nieuwbouw over te willen gaan.

De commissie samenleving ziet met nieuwbouw ook kansen voor het aanpakken van het probleem rond de beperkt beschikbare ruimte voor gymnastiekles in Doorn. Men heeft vernomen dat de rector van het Revius positief staat tegenover inrichting van de nieuwbouw voor maatschappelijke doeleinden. Bij het voorbereiden van de nieuwbouw vraagt de commissie aandacht voor het aansluiting zoeken bij sport, de relatie met wonen en groen, duurzaam bouwen, verkeersveiligheid en een tijdlijn om de voortgang te kunnen monitoren.

Wethouder Wim van Wikselaar vertelt dat de nieuwbouw staat in het Integraal Huisvestingsprogramma. ,,Het Revius beschikt over gebouwen van 40, 20, 10 en 1 jaar oud. Volgens de huisvestingsverordening is voor 40 jaar oude gebouwen recht op nieuwbouw. Er wordt onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van totale nieuwbouw ten opzichte van gedeeltelijke nieuwbouw. Voor verantwoording van de meerkosten van totale nieuwbouw is overleg met belanghebbenden en partners nodig.”

De commissie ziet graag verschillende varianten uitgewerkt voor behandeling in de raad.

advertentie
advertentie