Dag van de Kunstuitleen: Wil Lof is tevreden

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De Dag van de Kunstuitleen vond afgelopen zaterdag 1 november plaats. Dit is een sinds 1989 jaarlijks terugkerend landelijk evenement, waarbij door de kunstuitleencentra Open Huis wordt gehouden met als doel het bezoek aan kunstuitleencentra te stimuleren.

door: Judith Beekhuis

Ook Galerie 4Lof-Art te Leersum, de galerie van schilderes Wil Lof uit Leersum, had in dit kader afgelopen weekend de deuren geopend voor publiek. Zowel haar originele schilderijen als de kunstdrukken die van sommige schilderijen zijn gemaakt, kunnen worden uitgeleend of zijn in huurkoop verkrijgbaar. Wil Lof was zeer tevreden over het aantal bezoekers afgelopen weekend. Zij startte met kunstuitleen in 2002 om de drempel voor aanschaf van kunst te verlagen. ,,Men twijfelt soms over de aanschaf van een werk omdat men bijvoorbeeld niet zeker weet het of het wel in het interieur past. Dan kan zo’n werk worden geleend zodat de klant tijd krijgt om te wennen alvorens tot koop over te gaan. Want maar zelden krijgen wij na de huurperiode kunstwerken terug.” aldus Wil Lof,

,,De kunstagenda 2009 werd ook enthousiast ontvangen door het publiek.’’, vertelt Lof verder. ,,Dit is een initiatief van Marlou Kursten Kunstbemiddeling uit Heelsum. Zij voert veel werk van mij in haar kunstuitleenportefeuille en heeft mij uitgenodigd om dit jaar met vier schilderijen te participeren. Er staan in totaal 52 afbeeldingen van schilderijen in van dertien kunstenaars uit de regio.”

Wil Lof heeft nog meer nieuws. Zij gaat in mei en juni 2009 workshops van een week geven in de Franse Dordogne. ,,Regelmatig werd ik gevraagd of ik geen schilderles wilde geven. Ik zei dan altijd dat dat een vak apart is en ook vind ik het lastig om me voor langere tijd vast te leggen, vooral omdat mijn man en ik regelmatig in het buitenland vertoeven. Maar ik kwam in gesprek met Dienke en Dick van Barneveld, Leersumse kennissen die tegenwoordig in de Franse Dordogne vanuit hun Domaine Maumant schilderworkshops organiseren. Ik kijk uit naar onze samenwerking; zij verzorgen als gastheer- en gastvrouw de accommodatie en maaltijden voor onze gasten en ik kan me helemaal richten op de workshops zelf. Het aantal aanmeldingen groeit snel en ik kijk er naar uit om te starten.”

www.4lof-art.nl.

advertentie
advertentie