Ria van den Pol: ,,liefde voor het bakkersvak”

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

De winkel in Maarn is een filiaal van de winkel in Woudenberg. ,,We hadden helemaal geen plannen voor een tweede zaak, maar toen Bakkerij Bocxe te koop stond vroegen mensen of wij niet naar Maarn wilden. Voor mij kwam alleen dit hoekpand in aanmerking, maar we vonden het veel te groot. Het plan heeft 3 weken in de kast gelegen voordat we een keer gingen kijken. Toen was ik verkocht, de grote ‘serre’ voor de koffie, ruimte voor het ijs en natuurlijk het brood en banket. Want je moet een totaal assortiment bieden, anders komen de mensen niet.”

MAARN - Sinds vier jaar is Bakkerij van den Pol in Maarn gevestigd en voor de inwoners niet meer weg te denken aan de Tuindorpweg. ,,Vanaf de eerste dag heb ik het naar mijn zin hier.”, vertelt Ria van den Pol die zelf alle dagen behalve donderdag in de zaak in Maarn staat.,,Iedereen is er bij gebaat. Niet alleen de winkel maar ook de koffie corner wordt goed bezocht.”

door Monique José Timmermans

De twee winkels zijn verschillend, in Maarn is veel meer horeca, in Woudenberg worden alle producten gemaakt. ,,Het lukt net met de ruimte daar om voor twee zaken te bakken. Van wat wij verkopen is 90% zelfgemaakt, het is een intensief bedrijf waarin we werken met 14 dames (part-time) in de winkel, twee broodbakkers en een banketbakker. Op dit moment doe ik het banket zelf. Dat betekent vrijdag na sluitingstijd van de winkel naar bed en vanaf 23.00 uur in de bakkerij aan het werk tot de winkel weer open gaat. Ook op maandag en woensdag maak ik banket. Het zijn lange dagen, zonder liefde voor het vak red je het niet.”

Rond deze tijd komen steeds meer ‘december-artikelen’ in de winkel. Sommige andere dingen uit het assortiment worden dan minder verkocht. Speculaas is een specialiteit van ons. Mijn schoonvader werkte bij bakker Top aan de gracht in Utrecht, die bakker stond in de regio bekend als de lekkerste speculaasbakker. Bij zijn huwelijk in 1945 heeft mijn schoonvader het recept als cadeau gekregen en wij gebruiken het nog steeds.”

Ria van den Pol is positief over de herontwikkeling van de Plus-locatie. ,,Met winkels houd je de mensen in je dorp en concurrentie houd je wakker. Als ondernemer moet je het zelf doen met uitstraling en vriendelijkheid.”

advertentie
advertentie