Feest bij honderdjarige Doornsche IJsclub

23 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De jaarlijkse schaats ruilbeurs is ook aan deze week gekoppeld. Op vrijdag 24 oktober kunnen tussen 18.00 uur en 20.00 uur schaatsen ingebracht worden voor de ruilbeurs in het clubgebouw aan het IJsbaanlaantje. Tevens kunnen dan de abonnementen opgehaald worden.

DOORN - Vanwege het honderdjarig bestaan van de Doornsche IJsclub zijn er in de week van 25 oktober tot en met 1 november allerlei activiteiten georganiseerd.

door Marleen Meijer

Zaterdag barst het feest echt los. Om 14.00 uur geeft burgemeester Frits Naafs het startschot. Samen met wethouders Elisabeth van Oostrum en Wim van Wikselaar zal hij een rondje schaatsen over de kunststof ijsbaan. Deze kunststof ijsbaan zal de hele week blijven liggen. Er zijn speciale voor deze baan geschikte schaatsen beschikbaar.

Om 14.30 uur start de schaatsruilbeurs en kunnen abonnementen opgehaald worden. Verder geeft kunstschaatster Tabitha een demonstratie kunstschaatsen. Ook is er een kinderdisco op het ijs om 15.00 uur en een springkussen dat de hele week blijft staan. Vanaf 19.00 uur kan iedereen gratis komen schaatsen met het dweilorkest van de Koninklijke Harmonie uit Doorn.

Zondag komen bewoners van Bartimeus schaatsen en worden inwoners uitgenodigd mee te schaatsen in een oud-hollandse sfeer met poffertjes en een draaiorgel. De rest van de week komen de basisscholen uit Doorn op toerbeurt schaatsen. In de middagen en avonden zijn er diverse activiteiten, zoals vrij schaatsen en feesten op maandag en woensdag, vrijdagavond en zaterdag de hele dag. De feestweek wordt zaterdagavond afgesloten met een ‘70/’80 disco op het ijs.

advertentie
advertentie