‘’MHCM is echte familieclub’’

16 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

In november 1963 is de Maarnse hockeyvereniging opgericht, 50 leden tellend. In de daaropvolgende 45 jaar kende MHCM hoogte- maar ook dieptepunten. Verhuizingen naar diverse locaties, in 1984 een grotendeels afgebrand clubhuis met in 1985 de opening van het nieuwe clubhuis met drie natuurgrasvelden. In 1987 werden deze velden vervangen voor een kustgrasveld. Wat in al die jaren de vereniging heeft gekenmerkt is het ‘samen de schouders eronder zetten’. Zoals acties die op touw gezet werden om financiering rond te krijgen, de rode draad - waarbij elk team een specifieke taak ten aanzien van het reilen en zeilen op de vereniging had.

Goede sfeer en gezond ledenaantal MAARN - De Mixed Hockeyclub Maarn bestaat binnenkort 45 jaar. ,,Een jubileum dat niet groots gevierd wordt, maar voor de leden zeker ook niet ongemerkt voorbij zal gaan”, aldus Joep van den Bercken, die al ruim dertig jaar lid is.

door Monique José Timmermans

,,En dat is wat we nu ook weer zijn: een echte familieclub”, aldus aftredend voorzitter Jan-Willem van der Hilst, ook al zo’n dertig jaar lid. ,,Dat is denk ik kenmerkend voor de vijf jaar waarin ik voorzitter ben geweest. Het familiegevoel is terug, we hebben weer een gezond ledenaantal en het enthousiasme onder de leden om samen de vereniging te laten bloeien. Onze sterke kant is de sociaal bindende functie die we vervullen.”

,,Een tweede kunstgrasveld is cruciaal voor de vitaliteit van de vereniging. Met name op zaterdag is het erg druk op de club met jeugdwedstrijden op alle niveaus. De tijd dat ouders hun kinderen afzetten bij het hek is voorbij. Ze staan in het veld als coach of scheidsrechter of langs de lijn als supporter. We hebben veel jeugdteams, dus er is altijd wat te doen. We bieden de jeugd meer dan alleen hockey.”

,,Ook op zondag zouden we graag meer levendigheid langs de velden wensen. Nog een reden om ervoor te pleiten het geld (€ 270.000,-) dat de gemeente gereserveerd heeft voor renovatie van het bestaande kunstgrasveld aan te wenden voor de aanleg van een tweede kunstgrasveld. Het huidige veld is geïnspecteerd en kan nog even mee. Een tweede veld betekent meer teams tegelijkertijd binnen de poort, waardoor mensen meer blijven hangen rond het clubhuis. Het is essentieel, ook voor de groei van de club die nu stagneert door gebrek aan speelvelden, terwijl er wel potentie is in Maarn.”

,,De afgelopen jaren is geïnvesteerd in het clubhuis en zijn er na een terugloop van het ledenaantal weer voldoende leden. Dat samen met de actieve sponsorcommissie zorgt voor een gezonde financiële basis. Vanaf januari gaan de leden weer zelf bardiensten draaien, de club is er rijp voor en er zijn voldoende vrijwilligers die het willen dragen.

,,Als bestuur staan wij positief tegenover het delen van de faciliteiten. Zo sport De Ladder hier regelmatig buiten, heeft Jump er in de zomerperiode zijn buitenactiviteiten en zijn we gastheer voor het jaarlijkse stratentoernooi. Ook de mogelijke komst van kinderdagverblijf De Trommelaar richting het hockeyveld biedt kansen voor samenwerking. Je krijgt een multifunctioneel complex”, besluit Van der Hilst.

advertentie
advertentie