Kees Willemsen gaat fietsen tegen kanker

9 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Hierbij gaan maximaal vijfhonderd wielrenners uit heel Nederland de beroemde col Alpe d’Huez beklimmen. Dit alles met de bedoeling zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het kankerfonds, waaronder ook Kika. Willemsen: ,,We weten dat er iedere dag weer mensen, zowel volwassenen als kinderen, aan deze vreselijke ziekte sterven. Een ziekte waarbij op het gebied van onderzoek al heel veel is bereikt, maar waarin nog heel veel succes valt te halen. Wie het ook treft, het is altijd een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven van de getroffenen en zijn of haar omgeving. Vooral wanneer kinderen door deze ziekte worden getroffen, komen er veel emoties bij kijken. Ze zijn jong en hebben nog een heel leven voor zich. Vooral het leed van deze kleintjes gaat ons zeer aan het hart.”

AMERONGEN - Getroffen door een uitzending van RTV Utrecht en ervaringen in zijn kennissenkring heeft Kees Willemsen uit Amerongen doen besluiten om zich actief in te gaan zetten voor Kika, het fonds voor kinderen met kanker. Willemsen is iedere week actief bij het sport- en gezondheidscentrum van Aart Stigter en heeft in samenwerking met het sportcentrm het plan opgevat om met een aantal leden mee te doen aan het jaarlijks terugkerende evenement Alpe d’Huzes.

door Henk ten Hoeve

Op 4 juni 2009 wordt het evenement Alpe d’Huzes gehouden. De bedoeling van het evenement is om, hetzij individueel, hetzij in estafettevorm (zes man, vandaar de naam Alpe d’Huzes), deze befaamde ‘bult’ te beklimmen. Individueel gaat men zes maal omhoog, in estafettevorm per persoon één maal. Als men individueel mee doet is er € 10.000,- aan sponsorgeld nodig. Per estafetteteam is dat € 30.000,-.

Getrainde wielrenners

Willemsen is daarom heel enthousiast op zoek naar goed getrainde wielrenners die met hem mee willen fietsen om een estafetteteam te formeren en natuurlijk naar zoveel mogelijk sponsoren die het hem mogelijk moeten maken om mee te kunnen doen voor dit goede doel.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Kees Willemsen. Hij is te bereiken op tel. 0343-457943 of via kees.willemsen@hetnet.nl. Informatie over de landelijke organisatie is te vinden op www.alpe-dhuzes.nl/templates/mercury.

advertentie
advertentie