Echtpaar zestig jaar getrouwd

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Het feest is gevierd op de Pyramide van Austerlitz, de plek waar het echtpaar elkaar meer dan vijfenzestig jaar geleden ontmoette. Na 6,5 jaar verkering trouwden Wouter Bleijenberg en Leida Doornekamp met elkaar. Hun huwelijk werd verrijkt met twee zonen en vier dochters. Inmiddels behoren ook al 18 kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen tot de familie.

Feest gevierd op plaats waar de verkering begon DOORN - Het echtpaar Bleijenberg-Doornekamp vierde afgelopen maandag hun zestigjarig huwelijksjubileum. Ter ere van deze mijlpaal zette burgemeester Frits Naafs hun diamanten jubileum extra luister bij. Hij feliciteerde afgelopen dinsdag het paar.

Heuvelrug

De beide jubilarissen hebben hun hele leven gewoond op de Heuvelrug. Meneer Bleijenberg is een echte Doornaar en is geboren op boerderij Doornhoeve, naast industrieterrein Vossestein. Deze boerderij is afgebrand, maar ook weer opgebouwd. Destijds is de Doornaar naar een boerderij op de Gooijerdijk verhuisd.

Mevrouw Bleijenberg-Doornekamp groeide op in Maarn. Zij heeft onder meer op boerderij De Haar gewoond. De huwelijksjubilarissen ontmoetten elkaar op tweede Pinksterdag 1942 bij de Pyramide, waar deze week dus ook het feest gevierd werd. Het was een zeer geslaagd feest met ongeveer tachtig gasten.

Gezond

Het echtpaar is dankbaar dat ze elkaar op deze leeftijd nog hebben. Ze zijn beiden nog redelijk gezond. Mevrouw Bleijenberg is 84 jaar, haar man heeft de gezegende leeftijd van 92 jaar bereikt. Toen hij trouwde, was hij al 32 jaar oud. In die tijd was dat al vrij oud om alsnog in het huwelijksbootje te stappen.

advertentie
advertentie