Woningbouwvereniging denkt na over Tuindorp

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

25 bewoners hadden maandag aan de uitnodiging gehoor gegeven. Na een inleiding door de heer Moors en een beeldpresentatie door Kees van Lambalgen werd in kleine groepjes verder overlegd. Daarna kwamen plenair een aantal aanbevelingen en suggesties op tafel. Geparkeerde auto’s en caravans vóór de woningen ontsieren het beeld. Maar hoe voorkom je bijvoorbeeld dat er auto’s geparkeerd worden door mensen, die vervolgens op de trein stappen en twee weken met vakantie gaan?

MAARN - Op een informele bijeenkomst, belegd door woningbouwvereniging Maarn, is gesproken over verleden, heden en toekomst van Tuindorp Maarn. Met de nadruk op de vraag: hoe kunnen we het oorspronkelijke karakter en de leefbaarheid van het Tuindorp op een eigentijdse manier bewaren en verbeteren?

door Han Overkamp

Halfhoge ligusterhagen aanhouden, als afscheiding met de straat, heeft de voorkeur boven andere soorten afscheidingen. De houten standaard hekjes voldoen daarbij goed. Voor het onderhoud van de hagen kan soms de woningbouwvereniging aangesproken worden. De straatverlichting is onvoldoende en het staat niet fraai dat de lantaarnpalen niet allemaal dezelfde vorm hebben. Het idee van de woningbouwvereniging om luiken aan de voorkant van de woningen aan te brengen, kreeg voldoende instemming. Over de bouw van een muziekkoepel op het Everwijn Lange Plein waren de stemmen verdeeld. Consensus was er wél over het feit dat het plein weinig uitstraling heeft en daarom een opknapbeurt en wat meer bloemenpracht kan gebruiken. Ook klonk meerdere malen de vraag of de gemeente het groenonderhoud kan intensiveren. Al met al bleek dat de bewoners het met de inleiders eens waren dat méér gelijkheid in de “buitenboel” het beeld van de wijk positief zal beïnvloeden.

Frans ter Maaten, directeur van Landschap Erfgoed Utrecht, concludeerde dat er een rijke oogst was binnengehaald door de woningbouwvereniging en dat duidelijk was geworden hoezeer de bewoners betrokken zijn. De heer Moors toonde zich tenslotte ingenomen en blij verrast met het succes van deze avond. Benadrukt werd dat er geld beschikbaar is om gewenste aanpassingen (mee) te financieren. Besloten werd om in kleine kring een vervolg op deze avond voor te bereiden.

advertentie
advertentie