Geen muziekpaviljoen op Raadhuisplein

25 september 2008 om 00:00 Nieuws

Vanwege het jubileum had de Rabobank 40.000 euro - de helft van het benodigde bedrag - beschikbaar gesteld voor een blijvende herinnering in het werkgebied van de bank. ,,Het muziekpaviljoen was een mooi initiatief, maar Maarn moet er wel ontvankelijk voor zijn.”, licht Joke van den Essenburg van het Rabo Coöperatiefonds de beslissing toe. ,,Ik wil er nu nog niet te veel op ingaan. We beraden ons erop hoe nu verder te gaan, wellicht is er in Maarsbergen een leuk project of een ander project in Maarn, zodra we een besluit hebben genomen, komen we hiermee naar buiten.”

MAARN - Het plan van het Rabo Coöperatiefonds om ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Rabobank Woudenberg een muziekpaviljoen op het Raadhuisplein te realiseren, heeft in Maarn veel teweeg gebracht. Zoveel dat de aanvraag voor een bouwvergunning van het paviljoen voor het gemeentehuis is ingetrokken.

door Monique José Timmermans

Weerstand

De weerstand die tegen het voorgelegde plan bestond, niet alleen van omwonenden maar breder gedragen in Maarn, was met name gericht op de gekozen locatie. Velen waren van mening dat het beter zou zijn de oude situatie op het Burg. Everwijn Langeplein te herstellen, hier heeft in het verleden een kleine muziekkoepel gestaan. Ook de snelheid waarmee een en ander gerealiseerd moest worden, terwijl het hele centrum nog op de schop gaat, was een moeilijk punt. ,,Maar, het zou jammer zijn als door de reacties op het voorgelegde plan de hele geste van tafel zou zijn.”, aldus een betrokken inwoner ,,een breed gedragen project moet toch mogelijk zijn.”

advertentie
advertentie