Vers aanbod bij De Nobel

25 september 2008 om 00:00 Nieuws

Door extra verlichting, andere kleuren en het verplaatsen van de toonbank heeft bloembinder De Nobel (52) zijn eigen sfeer gecreëerd. De kleurrijke bloemen en planten in de zaak steken prachtig af bij de frisse muren. Al jong kwam hij in het bloemenvak terecht. ,,Op mijn zestiende ging ik naar de bloemenvakschool. Een paar jaar daarna startte ik mijn eigen bloemenzaak in Benthuizen. Dat heb ik twintig jaar gedaan, toen zag ik er geen uitdaging meer in en wilde wat anders”, aldus de goedlachse ondernemer. De laatste jaren werkte hij als freelance bloembinder, ondertussen uitkijkend naar mogelijkheden om weer een nieuwe zaak te beginnen. Toen deze mogelijkheid zich deze zomer in Leersum voordeed hoefde hij niet lang te twijfelen.

LEERSUM - Zijn klanten een mooi, betaalbaar, vers en zelfgemaakt boeket kunnen aanbieden. Dat is het uitgangspunt van Kees de Nobel, sinds enkele weken de nieuwe eigenaar van de bloemenzaak aan de Rijksstraatweg 137a. Door samenwerking met andere bloemisten is hij in staat zijn klanten elke dag kakelverse bloemen en planten te leveren, rechtstreeks van de veiling. De nieuw ingerichte zaak, waar voorheen Matthew van Leeuwen gevestigd was, heeft een ware metamorfose ondergaan.

door Caro van den Berg

Door een efficiënte manier van inkopen is er dagelijks verse aanvoer van bloemen en planten van de veiling in de winkel te vinden. ,,Met meerdere ondernemers kopen we in op Flora Holland. We hebben daar onze eigen bedrijfsruimte. Om beurten doen we de inkoop, iedere dag iemand anders”, legt De Nobel uit. ,,Zodoende kunnen we een mooi assortiment tegen een goede prijs leveren.” Vanuit zijn woonplaats Zoetermeer rijdt hij dagelijks langs zijn eigen bedrijfsruimte op de veiling, om de ingekochte bloemen en planten op te halen.

De Nobel is aangesloten bij Euroflorist, een verzendorganisatie voor bloemen. Voor een vast bedrag van € 5,75 worden de bestellingen door Nederland bezorgd. ,,Alles wat voor 12.00 uur is opgegeven, wordt dezelfde dag afgeleverd. Wij werken snel, dat moet ook met verse bloemen.” Hij laat een prachtige bos Avalanche rozen zien met lange stelen, en geniet zichtbaar van het prachtige product. Ook orchideeën in originele houten bakjes staan in de vitrine. Naast deze duurdere bloemen zijn er elke dag leuke aanbiedingen en betaalbare boeketjes te koop. ,,Een boeketje voor € 5,95, vers en zelfgemaakt, of prachtige grote pompoenen voor € 0,99. Wat wil je nog meer?” Bij iedere aankoop van vijf euro ontvangt de klant een stempel. Bij inlevering van een volle spaarkaart van 30 stempels wordt een gratis bos bloemen ter waarde van tien euro aangeboden.

Kees de Nobel bloemen en planten. Rijksstraatweg 137a, 3956 CL Leersum. Tel. 0343-451666.

advertentie
advertentie