Veel talent verenigd in Muziek Evenement

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Het Maarns Muziek Evenement vindt eens in de drie jaar plaats en voor deze lustrumversie is gekozen voor een iets ander opzet dan andere jaren”, vertelt Mieke Brouwer, voorzitter van de Vereniging Muziekonderwijs.

MAARN - Het vijfde Maarns Muziek Evenement zal op 8 november losbarsten in De Twee Marken. Vanaf 19.00 uur tot in de kleine uurtjes zullen ensembles, koren en individuele muziekbeoefenaars uit Maarn op het podium ten gehore brengen wat zij in hun mars hebben. De toegang voor het evenement is gratis.

door Monique José Timmermans

Twee podia

,,We werken met twee podia. De totale sporthal is beschikbaar voor het grote podium. Hier treden bijvoorbeeld het Theresiakoor, Harmonie orkest Manderen, Vincenvocale (West Side Story) en de Maarnse Havenzangers (smartlappen) op. In de kleinere foyer is een podium waar met name leerlingen (piano en gitaar), die individueel spelen, optreden. Als afsluiter zal hier vanaf 23.00 uur de bekende Free Time Band optreden.”

Om alles in goede banen te leiden is gekozen voor bloktijden. Het is niet zo dat op beide podia tegelijkertijd wordt opgetreden. Wel biedt deze opzet mensen de gelegenheid bijvoorbeeld vroeg met kinderen te komen en/of juist later op de avond te komen genieten van dit muzikale evenement. ,,We hopen ook echt dat mensen niet na het optreden van een voor hun bekende dorpsgenoot vertrekken. De charme van deze avond is juist dat je met allerlei muziekstijlen in aanraking komt en verrast wordt. Dat is het leuke en unieke”, licht Petra van der Snoek enthousiast toe. Zij is als muziekdocente een spil in het Maarnse muziekweb.

Alle leeftijden

Er zijn in totaal 165 deelnemers, de jongste is een meisje van 9 jaar dat pianoles heeft, de oudste van 86 jaar zingt in de Maarnse Cantorij. ,,En nog steeds komen mensen met nieuwe ideeën of ze willen nog meedoen. Orkest the Blue Group is bijvoorbeeld een voor deze gelegenheid samengestelde groep die de Rhapsody in Bleu ten gehore gaat brengen, daarentegen bestaat het saxofoon kwartet Funny Wood al heel wat jaren.” Het wordt kortom een avond vol muzikale afwisseling.

advertentie
advertentie