Koorconcert als jubileumcadeau

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

In donker kostuum, wit overhemd en blauwe strik, zijn de mannen van het RVM een toonbeeld van saamhorigheid en artistieke discipline. Zij trakteerden deze avond de overvolle zaal op een levendig zangconcert. Jimco Zijlstra was de bezielende en toch ontspannen dirigent van dit sterk bezette mannenkoor. Met een fraai liederen programma, vol variëteit, wisten hij en het koor de hele zaal te ontroeren.

AMERONGEN - Stichting Cursusproject Amerongen vierde in 2008 het 35 jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan organiseerde de stichting enkele feestelijke evenementen in, en voor het dorp Amerongen. Op donderdagavond vond een groot optreden plaats van het Ritmeester-Veenzangers mannenkoor (RVM). De grote kerkzaal van zorgcentrum Elim ontving 85 zangers en meer dan 140 aandachtige toehoorders, voor een klinkend geschenk.

door Manus van Gent

Hans Kray, voorzitter van Cursusproject Amerongen en actief koorlid, opende de concertavond in deze bijzondere ambiance. Kort daarna, en stipt op tijd ( ook vanwege de oudere bezoekers), zette het koor

in met het beroemde “Tebe Poem”. Later volgden het Tu Es Pastor, Santo en het a capella gezongen My Lord- What A Beautiful Morning. Er klonken ook modernere songs en ballads zoals Bridge Over Troubled Water, I Have A Dream en een actueel arrangement van Zijlsta: Musical Surrounding, waarin moderne musicalthema’s gelardeerd waren met Mozart klanken.

Een opvallend solist was deze avond Folkert Vreeken (tenor), een leidend zanger van het Groot Concertmannenkoor. Met zijn imposante stem wist hij de niet gemakkelijke akoestiek van deze zaal vakkundig te bedwingen. Als begeleider en als solist op vleugel en orgel maakte de beweeglijke Jan Lenselink veel indruk- temeer daar hij met de vleugel tegen de koorformatie aanzat. Jimco Zijlstra vertelde tijdens een pauze, aan de zaal: ,,Bij ons koor staan de kleinere mannen niet in principe vooraan. De plaatsen in de formatie bepalen we op grond van de kennis der muziek. Vooraan moeten ze beter opletten, achteraan weten ze het zelf grotendeels”.

Het slot van het zangconcert kwam met bloemen voor de dirigent en solisten en voor Hans Kray wegens zijn niet aflatende inzet voor Amerongen.

advertentie
advertentie