Art Options: De landelijke kunstgalerie

23 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Het oude Rentmeesterhuis aan de Amerongerwetering, nabij Kolland, Darthuizen en de Gooijerdijk, is omgetoverd tot een vriendelijk complex van expositieruimten, werkruimte en woning. Om je heen zie je uitgestrekte weilanden met opmerkelijk veel koeien. In de verte kijk je op de bossen van de Heuvelrug en de Amerongse berg; Nederlands landschap op zijn best.

AMERONGEN - Het laatste weekend van de expositieperiode leverde Galerie Art Options een aantrekkelijke herfstzon en vele bezoekers op. De tentoonstelling uit werk van meerdere schilders en beeldhouwers, stond geheel in het teken van het hedendaagse Nederlandse landschap. Een passender omgeving voor deze landelijke inspiratie is amper te bedenken, dan aan de Amerongerwetering no 13.

door Manus van Gent

Yvonne Lolkema, van Art Options, is gezwicht voor de verleiding. Hier, buiten, zou een galerie komen voor actuele landschapskunst. De oude agrarische “bouwsels” hebben een ogenschijnlijk eenvoudige renovatie ondergaan. Het resultaat is een kunstruimte met veel ruimte en mooi licht en een eerbetoon aan de omgeving. Vanaf september loopt de expositie Down the Stream, een collectie kunst van achttien verschillende schilders en beeldhouwers. Allen hebben zich laten inspireren door het Nederlandse landschap en zijn hier letterlijk op hun plaats.

Olieverf doeken, aquarellen, gekleurde houtgravures en verrassende linosnedes (Harr Scheffer) worden afgewisseld door bescheiden, bronzen dieren (Winneth Salem) en een sfeeraquarel Zicht op Amerongen (Kraanendonk). Heel bijzonder is het brede (150x50) doek van Gerard Koster dat een treffende uitdrukking geeft aan koolzaadvelden. Rivieren, stranden, weilanden, oevers en veel dieren in alle expressies; alles hoort bij deze galerie.

Yvonne Lolkema: ,,We willen specialist zijn voor landschapskunst in Nederland. De exposities, voor particulieren en bedrijven, lopen het hele seizoen, van mei t/m oktober. We zijn open op vrijdag t/m zondag, of op afspraak. Onze selectie van kunstenaars is gebaseerd op hun affiniteit met het Nederlandse landschap. Dat is niet ouderwets bedoeld, maar het moet gewoon klikken met onze ‘filosofie’.” Info: www.artoptions.nl, tel. 0343-592322 of info@artoptions.nl.

advertentie
advertentie