Hoger beroep van 27-jarige Leersumer lijkt succesvol

23 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De kans is groot dat een 27-jarige Leersumer na hoger beroep bij het hof van justitie in Arnhem wordt vrijgesproken van openlijk geweld en zware mishandeling.

De man werd eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, omdat hij op 27 april 2005 samen met twee anderen een man in het asielzoekerscentrum in Leersum in elkaar zou hebben geslagen en op hem in zou hebben getrapt. Maar bij het hoger beroep ziet het openbaar ministerie geen bewijs dat de verdachte, een asielzoeker van Armeense afkomst, bij de vechtpartij was betrokken. De getuigenverklaringen van de twee andere daders spreken elkaar weliswaar tegen, maar allebei zeggen ze dat de Leersumer er niet bij was. En op de opnames van de bewakingscamera bij het AZC zijn geen personen te herkennen.

Wel eist het openbaar ministerie dat de 27-jarige wordt gestraft voor twee brutale diefstallen in Driebergen en Maurik in 2005. Samen met zijn vrouw en zijn zwager zou hij beide keren een boodschappenwagen vol hebben geladen om vervolgens bij de kassa een scène te maken en plompverloren met de boodschappen weg te lopen. De aanklager vroeg het hof daarvoor een celstraf van 3 maanden op te leggen. Dat is precies even lang als de man in voorarrest heeft gezeten voor alle drie de zaken. De verdachte blijft ontkennen dat hij boodschappen heeft gestolen.

De uitspraak is over twee weken.

advertentie
advertentie