Nieuwe Belbus Plus in het zonnetje gezet

16 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Niet alleen de Belbus Plus wordt bemand door vrijwilligers; ook het maken van de planning voor het gebruik daarvan wordt gedaan door vrijwilligers. Het doel van de Belbus Plus is vervoer, maar ook begeleiding voor minder valide ouderen uit Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Maarn en Maarsbergen. Het algemene doel is mensen zo lang mogelijk zelfstandig houden en te zorgen dat zij niet in een isolement raken, als zij niet meer goed ter been of minder valide zijn. De Belbus Plus kan ingezet worden voor bijvoorbeeld vervoer ten behoeve van medische voorzieningen en naar activiteitencentra, maar ook naar winkelcentra, postkantoor, kapper en dergelijke. De Belbus Plus is ook beschikbaar voor activiteiten in groepsverband zoals bezoek aan winkelcentra, theater, concert of museum.

DOORN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd door de vrijwilligers die de belbus bemannen de ingebruikname gevierd van de nieuwe Belbus Plus. De oude was na zeven jaar trouwe dienst aan vervanging toe. De Belbus Plus is een initiatief van de Stichting Welzijn Utrechtse Heuvelrug (SWUH) en is een uitkomst voor senioren die met mobiliteitsproblemen kampen.

door Rob Verbraak

Doordat er wordt gewerkt met vrijwilligers en er subsidie wordt ontvangen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen de tarieven laag worden gehouden. De kosten voor een enkele rit binnen de eigen woonkern bedragen €1,50, een retour kost €3,-. Bij het vervoer van deur tot deur biedt de Belbus Plus ook begeleiding bij het in- en uitstappen, want naast de chauffeur is er ook altijd een begeleider in de bus aanwezig. De chauffeurs en begeleiders beschouwen het rijden op de belbus als een vriendendienst, persoonlijke aandacht en vriendelijkheid staan bij hen voorop. ,,Vrijwilligers die willen helpen voor het bemannen van de Belbus Plus zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen met de SWUH”, vertelt Sjaak Blenk, directeur van de SWUH.

In principe rijdt de Belbus Plus op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, tenzij anders is afgesproken. Reserveren dient tenminste een dag van te voren te geschieden. Hiervoor kan gebeld worden naar telefoonnummer 0343-413200. Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 8.30-11.30 uur.

advertentie
advertentie