Leerling Revius wint bij filmfestival

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De scholier van het Revius Lyceum won een filmprijs in de categorie ‘Live action klas 5+6’. Daarnaast won Thomas van der Gronde één van de drie stimuleringsprijzen. In totaal waren er negen categorieën.

DOORN - Thomas van de Gronde, scholier (vwo-6) op het Revius Lyceum Doorn, is afgelopen maandag in de prijzen gevallen tijdens het NFFS Filmfestival, een jaarlijks terugkerend festijn waarbij scholieren gestimuleerd worden om films te maken.

Het succes op het NFFS Filmfestival in Lelystad heeft tot gevolg dat de film van de vwo6-leerling ook vertoond gaat worden tijdens het Rotterdams Filmfestival. Tevens mag Van der Gronde zijn opwachting maken op het Europese scholierenfilmfestival Camera Zizanio in Griekenland. Vorig jaar wisten twee Nederlandse inzendingen de internationale prijs te winnen.

In totaal werden er op het NFFS filmfestival van dit jaar 110 films ingezonden, gemaakt door jonge filmmakers van 12 tot en met 18 jaar. De films werden beoordeeld door een deskundige jury, waar onder meer de bekende regisseur Eddy Terstall zitting in had. Ook de acteur Yannick van der Velde zat in de jury. De festivaldag bestond uit een aantal rondes waarin deelnemers alle inzendingen konden bekijken. Daarnaast was het mogelijk om enkele workshops te volgen. Deze workshops werden gegeven door de juryleden en andere professionals uit de film- en tv-wereld.

De winnende film van Thomas van der Gronde heeft als titel ‘Bevlogen door de Wind’. De film is een portret van Henk Epskamp, die in het dagelijks leven molenzeilmaker is.

advertentie
advertentie