Burgemeester Naafs nieuwe voorzitter Leader Kromme Rijn

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Vanwege haar benoeming tot burgemeester in de gemeente Etten-Leur en daarmee haar vertrek uit de Kromme Rijnstreek, moest de plaatselijke groep op zoek naar een nieuwe voorzitter. Burgemeester Frits Naafs is tijdens de vergadering op 23 september geïnstalleerd als voorzitter. Na afloop van deze eerste vergadering, liet burgemeester Naafs weten dat hij onder de indruk is van het enthousiasme van de plaatselijke groep en dat hij het erg leuk en belangrijk vindt om als voorzitter een bijdrage te leveren aan diverse regionale projecten.

HEUVELRUG - Burgemeester Frits Naafs is voorzitter geworden van de plaatselijke groep van Leader Kromme Rijn, een Europese subsidieregeling ten bate van plattelandsontwikkeling. Voorheen was mevrouw Van Rijnbach, oud-burgemeester van Bunnik voorzitter van de plaatselijke groep.

Eerder was Naafs al voorzitter van de Stuurgroep Langbroekerwetering. De Leader Kromme Rijn is erop gericht middels verschillende projecten een bijdrage te leveren aan de identiteit van de Kromme Rijnstreek. Doel is om de leefbaarheid van het platteland en de kleine kernen te verbeteren. Burgers kunnen met initiatieven komen en daarvoor bij Leader Kromme Rijn een subsidie krijgen.

Meer informatie via projectcoördinator Maike van der Maat op tel. 06-23285225 of mvdmaat@hetnet.nl. De andere contactpersoon is projectleider Marieke Leentvaar: tel. 06-508 12 716 of marieke.leentvaar@waaloord.nl. Zij kunnen bekijken of een project kansrijk is om voor een Leader-subsidie in aanmerking te komen. Op de website www.leaderpluskrommerijn.nl is informatie te vinden over de voorwaarden en aanvraagprocedure van deze subsidieregeling.

advertentie
advertentie