Stophersentumoren.nl wint Utrechts Heuvelrug Compliment

2 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - De stichting Stophersentumoren.nl heeft donderdag het Utrechts Heuvelrug Compliment gewonnen. Deze prijs kent de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan de stichting toe om haar te roemen vanwege haar nieuwe initiatieven ,,Een negatief iets op een positieve manier oppakken’’, schrijft de gemeente in het juryrapport. De stichting ontving € 500,- voor hun missie en een oorkonde.

De gemeente vindt dat vrijwilligerswerk een enorm maatschappelijk belang dient. Om haar erkentelijkheid te tonen voor het werk dat alle vrijwilligers verrichten nodigt de gemeente alle vrijwilligers elk jaar uit voor een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst reikt zij onder meer het Utrechts Heuvelrug Compliment uit. Dit jaar ging deze prijs naar de stichting Stophersentumoren.nl.

Klaske Hofstee, oprichtster van de stichting, na het winnen van de vrijwilligersprijs. ,,Het winnen van een dergelijke grote prijs stimuleert en motiveert onze vrijwilligers om met nog meer inzet te werken aan onze doelstelling. Echter, niet alleen wordt ons vrijwilligerswerk beloond en erkend, ook staat de kankersoort `primaire hersentumoren’ weer even extra in de aandacht. Dit laatste is zeer belangrijk, want voor het verwezenlijken van onze missie is het nodig dat heel Nederland bekend raakt met de ernst en de gevolgen van een primaire hersentumor én de noodzaak van meer onderzoek hiernaar.”

advertentie
advertentie