Nieuwe dirigent koor Song of Spirit

25 september 2008 om 00:00 Nieuws

,,Als koor wilden we ons gevarieerde repertoire van niet alleen christelijke liederen maar ook gospelsongs, klassieke muziekstukken, delen uit opera’s en musicals handhaven. De meeste dirigenten die we tegen kwamen hadden ieder hun eigen voorkeur. Van der Leeden durfde de uitdaging aan te gaan”, vertelt Jolanda Mantel, voorzitter van het koor. ,,Ik ben geboren en getogen in Barendrecht en daar nog steeds woonachtig, na mijn conservatoriumopleiding ben ik nu al tien jaar als dirigent bezig. Inmiddels heb ik al voor verschillende koren gestaan; kinder- jeugd- en mannenkoren. Momenteel ben ik vaste dirigent van twee gemengde koren uit Streefkerk en Rotterdam. Naast mijn werkzaamheden als dirigent ben ik docent muziek op de Christelijke school Calvijn in Rotterdam”, zegt Vincent van Dam.

DOORN - Loek van der Leeden, de vorige dirigent van het gemengd regio koor ‘Song of Spirit’, kondigde vorig jaar na een loopbaan van vijftig jaar als dirigent zijn afscheid aan. Van der Leeden was achttien jaar de vaste dirigent van Song of Spirit met meer dan honderd koorleden. Na een zoektocht van bijna een jaar stond afgelopen dinsdag de nieuwe dirigent Vincent van Dam (32) voor de eerste keer voor het koor.

door Rob Verbraak

Tijdens de repetities neemt Van Dam zelf plaats achter de vleugel of het orgel, tijdens uitvoeringen staat hij voor het koor. ,,Tot nu toe stonden alleen gospelsongs, geestelijke liederen en klassieke muziekstukken op mijn repertoire. Musical is voor mij volledig nieuw. Ik bezoek wel veel musicals, maar ik heb nog nooit voor een koor gestaan wat deze mooie muziek op het repertoire heeft staan, hetzelfde geldt voor operamuziek. Ik zal wel tussen de verschillende koren waar ik leiding aan geef verschillen handhaven door het aanpassen van de muzikale arrangementen”, vervolgt van Dam. ,,We zoeken momenteel nog naar nieuwe leden, mensen met interesse kunnen altijd vrijblijvend binnen lopen om kennis te maken”, vult Mantel aan. De vaste repetitieavond is dinsdags van 20.00 uur-22.00 uur. Song of Spirit oefent in de Kampwegkerk, maar vanaf januari verhuist het koor naar De Koningshof.

,,Ik streef naar kwaliteit en perfectie maar wel met plezier zowel voor de koorleden als voor mijzelf”, aldus Van Dam. Het eerste openbare concert met de nieuwe dirigent is een kerstzangdienst op 20 december in de Maartenskerk. Aanvang is om 19.30 uur.

advertentie
advertentie