Boshotel Overberg in aanbouw

25 september 2008 om 00:00 Nieuws

Zesentwintig kamers komen er in de twee met hout beklede vleugels van het hotel die dwars op de weg komen te staan. De conferentie- en feestzalen en het restaurant komen met een afgerond met gras begroeid dak aan de boszijde van het hotel. De gevel aan deze zijde bestaat helemaal uit glas, waardoor de zalen en het restaurant een weids uitzicht op het bos hebben. Onder de twee vleugels met hotelkamers komt onder andere een welnessafdeling met een sauna, Turks stoombad en een beautysalon. Het hotel wordt dusdanig geconstrueerd dat er zonder problemen een extra bouwlaag op de vleugels gebouwd kan worden, waarmee het hotel uitgebreid kan worden met tien kamers. Het hotel gaat in april 2009 open.

,,Er is veel vraag naar hotelkamers” OVERBERG - Het heeft al met al negen jaar nodig gehad, maar nu is Boshotel Overberg eindelijk in aanbouw. Een hotel deels verzonken onder het maaiveld en met veel groen en natuurlijke materialen passend in de natuurlijke omgeving aan de Dwarsweg in Overberg.

door Marleen Meijer

In de omgeving van het hotel kunnen gasten volop genieten van de natuur. Er is een wandelpad dat aansluit op de grotere wandelroutes in de Amerongse bossen. Er zijn fietsroutes en mountainbiketrajecten en er zijn mogelijkheden voor sportieve arrangementen voor groepen.

Marco Kramer gaat het hotel runnen. Hij heeft nu al samen met zijn vader Henk de naastgelegen brasserie de Holle Boom. Hij geeft met veel enthousiasme een rondleiding door het in aanbouw zijnde hotel. ,,We kregen van de provincie de opdracht dat het hotel passend moest zijn in de omgeving, maar ook een contrast moest vormen. De provincie wilde geen hotel in boerderijstijl, zoals de Holle Boom.” Samen met een architect zijn ze op het uiteindelijke ontwerp uitgekomen.

Vader Henk wilde al jaren een hotel bij zijn restaurant bouwen. Probleem was echter de milieuregelgeving, waardoor hij niet binnen de stankcirkel van de tegenover liggende varkenshouderij mocht bouwen. Toen de overbuurman vorig jaar zijn bedrijf verplaatste naar Renswoude, omdat hij daar uitbreidingsmogelijkheden had kwam voor Kramer de weg vrij. ,,Voormalig wethouder van Amerongen Emmy van Wijngaarden heeft ons plan altijd gesteund en verdedigd. Ook de nieuwe gemeente heeft ons geen strobreed in de weg gelegd”, aldus Henk Kramer. ,,Als voorwaarde werd gesteld dat het niet ten koste van het groen, mocht gaan. Maar dat is ook ons eigen belang, want de natuur is juist onze kracht”, vult zijn zoon hem aan.

Er komen nu al boekingen binnen voor trouwerijen en feesten in het in aanbouw zijnde hotel. ,,We hebben twee bruidssuites. Er is veel vraag in de omgeving naar hotelkamers”, vertelt Marco Kramer. ,,Ook komen er in het hotel twee kamers voor minder validen en enkele kamers die gekoppeld kunnen worden.”

De Holle Boom blijft naast het hotel bestaan als brasserie en mogelijkheid voor kleinere partijen. Op www.boshoteloverberg.nl is de bouw te volgen.

advertentie
advertentie