,,Ziet u de dieren nog wel staan?’’

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

Gemeentebestuur, ziet u ze eigenlijk nog wel staan aan de Planetenbaan? Aan de Planetenbaan staan drie prachtige reeën. Sinds het golfterrein er is hebben zij er veel vrienden bij gekregen. Een groot aantal verschillende vogels, waaronder ijsvogels en uilen en natuurlijk ook hun sparringpartners, de vele hazenparen. Er staan ook vrijwel dagelijks paarden en koeien. Een bewoner van de Planetenbaan heeft een prachtig digitaal fotoboek gemaakt dat duidelijk maakt hoeveel fraais de natuur daar te bieden heeft.

In de Kaap hebben we gelezen dat het stuk natuur wordt bedreigd door de bouwplannen van de gemeente. Dat kan echt niet! U schrijft dat de provincie heeft laten weten een lichte voorkeur te hebben voor deze plek. Dat betwijfel ik, en met mij vele bewoners. Niet alleen van de Planetenbaan, maar ook zij die daar omheen wonen en anderen in ons dorp die de natuur koesteren.

De provincie heeft zich een paar jaar geleden duidelijk uitgesproken over de natuurwetenschappelijke waarde en de agrarische bestemming van deze plek. Dat was nadat wij als bewoners bezwaar hadden ingediend bij de gemeente, omdat zij toestemming wilden verlenen voor particuliere bouw. Hiertegen zijn wij met succes in beroep gegaan bij de provincie. Recent is er nog contact geweest met de provincie en hun standpunt is niet gewijzigd.

Uw coalitie heeft duidelijke afspraken gemaakt om aan de Planetenbaan niet te bouwen. U breekt die belofte toch niet? Opmerkingen dat dit stuk natuur een desolate indruk maakt doen geen recht aan wat hier groeit, leeft en bloeit.

Wij hebben gehoord dat er 30 september een inspraakavond is. Wij zijn van plan om met zo veel mogelijk inwoners van Maarn van ons te laten horen. Een goed bericht is wel dat verantwoordelijke wethouder heeft laten weten dat er bij onvoldoende draagvlak niet gebouwd gaat worden. Maar eigenlijk zou hij al moeten weten dat dit draagvlak er niet is.

Nel Verrips

Maarn

advertentie
advertentie