Leerling Revius Lyceum naar filmfestival

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Revius Lyceum Doorn heeft dit jaar de film van leerling Thomas van der Gronde uit vwo-6 ingezonden voor het Nationaal Film Festival voor Scholieren.

Op maandag 22 september vindt de vierde editie plaats van het NFFS. Iedereen tussen de 12 en 18 jaar mocht alleen of met een groepje een zelfgemaakte film van maximaal 15 minuten insturen. De winnaars van de negen categorieën gaan op reis naar Camera Zizanio, het internationale filmfestival voor jongeren in het Griekse Pyrgos.

Op de festivaldag, die bedoeld is voor de makers en hun docenten, worden in een aantal rondes de films gepresenteerd en bekeken. ’s Avonds volgt een gala met de prijsuitreiking. Een professionele jury beoordeelt de films. Dit jaar zijn dat de acteurs Yannick van der Velde en Elske Rotteveel. Daarnaast bestaat de jury uit filmprofessionals Eddy Terstall, Maria Peters en Johanna ter Steege. Zij zijn ook ‘s avonds aanwezig om de prijzen uit te reiken. Behalve films kijken kunnen de deelnemers ook workshops volgen.

advertentie
advertentie