Obvium Leersum breidt uit

11 september 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Obvium Haptonomie is een maatschap voor haptotherapie met een aparte praktijk voor begeleiding van kinderen door Marianne Hartog en één voor begeleiding van volwassenen

door Marjan van den Dorpe

door Jerry Brussaard.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding wordt gegeven door Bea Cornelissen. De drie haptotherapeuten werken nauw samen met (bedrijfs)artsen, psychologen, (ortho) pedagogen en fysiotherapeuten.

,,De volwassen cliënten, die bij ons komen, zijn vaak doorverwezen door hun behandelend arts. Klachten als burn-out, overspannenheid, depressiviteit, fibromyalgie en angststoornissen zijn wel het meest voorkomend. Het komt ook voor dat men zonder verwijzing komt. Dit zijn dan meestal mensen uit het bedrijfsleven zoals, onder andere, ondernemers en managers”, vertelt Brussaard. ,,Maar ook sporters vinden baat bij onze behandeling. Van de amateur-golfer die zijn stress meer onder controle wil krijgen tot aan jonge sporters met ambitie voor topsport”, vervolgt hij.

Hulpvraag

,, De hulpvraag is het aller belangrijkste. De driehoek, bestaande uit handelen, voelen en denken moet in evenwicht zijn”, vertelt Marianne Hartog. ,, Bij kinderen, soms al op heel jonge leeftijd, kan deze driehoek uit balans zijn. Dit kan bijvoorbeeld door onbedoeld gedrag van de ouders of faalangst van het kind”, legt Hartog uit. ,,Ook kinderen met ADHD kunnen veel baat hebben bij haptotherapie.”

Een kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend bij Obvium Haptonomie. Hierna wordt er een behandelplan opgesteld. Haptotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Hartcoherentietraining

Als een van de eerste haptotherapiepraktijken maakt Obvium ook gebruik van Hartcoherentietraining.

Dit is een wetenschappelijke methode waarbij via een biofeedbacksysteem inzichtelijk wordt gemaakt wat stress met je doet en vooral hoe je er van af kunt komen.

Stress

Brussaard: Meer dan 70% van alle ziektes zijn stressgerelateerd en stress beïnvloedt je levensvreugde negatief. Waarom dan niet via een eenvoudige training leren om van je stress af te komen?

Obvium is aangesloten bij de beroepsvereniging; Het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychotherapeuten en Agogen. Informatie: www.obvium.nl of of via telefoonnummer 0343- 457814.

advertentie
advertentie