Maarn Wijzer start nieuw seizoen

11 september 2008 om 00:00 Nieuws

Maarn Wijzer blijft gebruik maken van de bekende ruimte in De Twee Marken. ,,Natuurlijk heeft iedereen de wens om het dorpshuis in stand te houden, wij werken daar zeker aan mee”, aldus penningmeester Max Bormans. ,,Dat neemt niet weg dat de hoge huurprijs, nu de subsidie verminderd wordt, een probleem is. Daarover zullen we in gesprek gaan met de verhuurder.”

MAARN/MAARSBERGEN - Op de drukbezochte open inschrijfavond hebben honderden mensen, zowel kinderen als volwassenen, zich ingeschreven voor een cursus uit het gevarieerde aanbod van Maarn Wijzer 2008-2009. Een aantal cursussen is vol, maar bij verschillende cursussen is nog ruimte voor de latere beslissers.

door Monique José Timmermans

De verlaging van het subsidiebedrag is een gevolg van de harmonisatie van de subsidiegelden. ,,Een logisch gevolg van de samenvoeging van de dorpen tot één gemeente, waar wij ons verder niet tegen zullen verzetten. We zijn een financieel gezonde vereniging waar kosten en inkomsten met elkaar in evenwicht zijn, behoudens de huur die onevenredig hoog is in verhouding tot het gebruik dat wij maken van de ruimte. Mogelijk zit daar ook een oplossing, meer partijen de ruimte laten gebruiken en de huur delen”, oppert Bormans. ,,We zijn in ieder geval niet op zoek naar een andere cursusruimte.”

In een reactie laat bestuursvoorzitter van De Twee Marken, Bram Tijsseling, weten zich best zorgen te maken als verenigingen ‘gaan piepen over de huur’. ,,Maar ik denk dat de gemeente niet zomaar alles op de schop kan gooien, er moet eerst meer duidelijkheid komen, de plannen zijn niet concreet.”

advertentie
advertentie