Atelier Route Leersum viert tweede lustrum

4 september 2008 om 00:00 Nieuws

Wat eens begon met een kleine groep enthousiaste gildeleden is nu uitgegroeid tot een volwaardige Atelier Route. Kunstenaars zetten hun atelier of huis open om belangstellenden kennis te laten maken met hun kunstvorm. Vaak kan men de kunstenaar zelfs ook nog aan het werk zien. Daarnaast is het mogelijk vragen te stellen.

LEERSUM - Voor de tiende keer vindt de Atelier Route Leersum plaats. Het culturele evenement wordt op 6 en 7 september gehouden. Op dertien verschillende adressen, allemaal gelegen in Leersum, zijn kunstwerken van dertig kunstenaars te bezichtigen en te koop. Deze werken omvatten onder andere schilderijen, tekeningen, etsen, collages, geometrische figuren, foto’s, mixed media, beelden, keramiek, glasobjecten, sierraden en tassen.

door Marjan van den Dorpe

Aanstaande zaterdag 6 wordt de tiende Atelier Route feestelijk geopend door Roy Pamboer, wethouder van Kunst en Cultuur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het startsein wordt om 11.00 uur gegeven in het Kunstgildehuis aan het Kerkplein. Dit is tevens het startpunt van de route. In het Kunstgildehuis is een overzichtstentoonstelling te zien met informatie over alle deelnemers. Tevens hangt er van elke deelnemende kunstenaar minstens één werk, zodat de bezoeker alvast een selectie kan maken. Gewapend met een mooi uitgevoerde folder, gemaakt door Marian Huyzer, kan men dan op pad gaan.

Alle ateliers (ook het Gildehuis) zijn beide dagen open van 12.00 tot 18.00 uur. Paulus Sloots, één van de deelnemende kunstenaars: ,,Aangezien het de tiende Atelier Route is dit jaar en wij, Sabine Sloots (mijn nicht) en ik op de tiende plaats op de folder staan, heb ik een leuke actie bedacht. Iedereen die mijn huis bezoekt en een kunstwerk aankoopt krijgt daar tien procent korting op. Dit geldt voor mijn schilderijen, maar ook op de glasobjecten van mijn nicht. Mensen die een kunstwerk bij mij kopen en van ver komen, kunnen dit gelijk mee naar huis nemen en hoeven niet te wachten tot het weekend voorbij is.”

Iedere kunstenaar kan op zijn eigen manier deelnemen aan deze route. Op sommige adressen is werk te zien van meerdere kunstenaars tegelijk. Ook staat of hangt er werk in de buitenlucht, bijvoorbeeld in de tuin.

advertentie
advertentie