CDA houdt hoorzitting over verandering in subsidiebeleid

28 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

UTRECHTSE HEUVELRUG - Het CDA houdt op dinsdagavond 2 september vanaf 19.30 uur een hoorzitting in het Cultuurhuis te Doorn over de harmonisatie van het subsidiebeleid in de gemeente. De nieuwe regels die bij de subsidieverlening gaan gelden, zullen sommige verenigingen en instellingen bevoordelen en andere benadelen. Daarom wil het CDA vóórdat de zaak in de gemeenteraad wordt besloten, de betrokken instellingen horen.

Tot nu toe gelden binnen de gemeente de ‘oude’ regels die waren opgesteld door de voormalige gemeenten Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarn. Maar het college van B en W van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een raadsvoorstel voorbereid om het subsidiebeleid voor onderwijs, kunst en cultuur, evenementen, jongeren en peuterspeelzalen en sport in de gemeente gelijk te schakelen. Dat betekent dat voor alle kernen dezelfde regels gaan gelden.

Geïnterresseerde instellingen kunnen zich voor deze hoorzitting opgeven bij de fractievoorzitter van het CDA, Nynke van Amerongen-Huizenga, telefoon 0343-517834, email nynkevanamerongen@cdautrechtseheuvelrug.nl.

advertentie
advertentie