Sint Andrieskoor dringend op zoek naar nieuwe leden

28 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Namens alle leden schetst Joop Martin het probleem: ,,Gaandeweg begint in onze parochie het aantal koorleden, door allerlei omstandigheden, zodanig te slinken dat het steeds moeilijker wordt om in de zondagse vieringen het zingen van de geloofsgemeenschap te ondersteunen.’’

LEERSUM - Het Sint Andrieskoor in Leersum zoekt nieuwe leden.

,,Zingen is een belangrijk element bij het gezamenlijk vieren van ons geloof. Een goed functionerend koor speelt daarbij een, zelfs al is dat dan maar bescheiden, rol,’’ zegt Martin. Daardoor dreigt het op termijn zelfs onmogelijk voor het koor om de bijzondere en feestelijke vieringen zoals Pasen en Kerstmis met meerstemmige muziek op te luisteren.

,,Als u dat, net als wij, jammer vindt ,zouden wij het erg op prijs stellen als degenen onder onze medeparochianen, (en anderen), die zich daartoe geroepen voelen, in ieder geval eens op onze repetitie-avonden kennis komen nemen van de gang van zaken op ons koor.’’ Belangrijk is dat nieuwe leden vooral enthousiast zijn. Dat is belangrijker dan professionele kwaliteiten. ,,Iedereen, man en vrouw, jong en oud(er) is van harte welkom, zij het dat de behoefte aan bassen en alten.op dit moment het grootst is.’’ Het koor repeteert elke donderdagavond (nu i.v.m. de vakantieperiode weer vanaf begin september) van 19.30 tot 21.30 uur in de St. Andrieskerk aan de Engelberg te Leersum.

advertentie
advertentie