‘Fantasie van kinderen wordt geprikkeld’

28 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

De Doornse Speelweek die deze week voor het vierde jaar plaatsvindt, is groter van opzet dan vorige jaren. Waar eerdere edities zo’n honderd kinderen een inspannende week werd aangeboden, mogen dit jaar honderdveertig kinderen op het terrein van hockeyclub Doorn vertoeven. Aan de activiteiten doen kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar mee. Het gros van de deelnemende kinderen is de groep tot negen jaar.

DOORN - Honderdveertig kinderen vier dagen zes uur lang vermaken; dat lijkt geen gemakkelijke opgave. ,,Volgens mij kunnen wij wel acht speelweken met activiteiten vullen. Ik sta verbaasd van alle creativiteit van de vrijwilligers”, vertelt Korine van Veldhuijsen, lid van de achtkoppige kerngroep die de Doornse Speelweek organiseert.

De activiteiten zijn opgehangen aan Tim Boektoe, een mysterieuze ontdekkingsreiziger. Het verhaal dient als rode draad voor de gehele speelweek en is bedacht door Korine van Veldhuijsen en Maria van de Beek. De rol van verhalenverteller wordt vertolkt door Katja Blok, die volgens Van Veldhuijsen dit op een ‘ontzettend leuke manier’ voor haar rekening neemt.

Het avontuur voor de kinderen begon dinsdagochtend. Nadat de ouders hun kinderen bij de Wijngaardsesteeg hadden gebracht, kwam de ontdekkingsreiziger Tim Boektoe al snel in beeld. De weg naar het terrein van HC Doorn lag bezaaid met onderbroeken, een visnet en andere vreemde spullen. ,,Na aankomst op het terrein was dus al snel duidelijk Tim Boektoe van alles kwijt was. De kinderen luisterden ruim een kwartier ademloos naar de verhalen van Katja”, vertelt Van Veldhuijsen. Na de uitleg gingen de kinderen aan de slag om een dorp te bouwen. Al snel klonk alleen het getik van de hamers over het hockeyterrein. De bouwactiviteiten werden ‘s middags gestaakt, want met een survival moesten de kinderen zich inspannen.

De Doornse Speelweek duurt tot morgen. De avonturen van Tim Boektoe vormen tot het einde de leidraad van het verhaal. ,,Het is enorm leuk om te zien wat de verhalen met de kinderen doen. De fantasie van de kinderen wordt erg geprikkeld. In het bouwdorp maken de kinderen plantenbakjes voor in de huizen. Dat verzinnen de vrijwilligers niet, maar komt uit de kinderen. Dat maakt de Doornse Speelweek zo enorm leuk”, aldus Van Veldhuijsen.

advertentie
advertentie