Rommelmarkt in het centrum

28 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Komende zaterdag zijn er tegelijkertijd in het centrum van Doorn drie verschillende evenementen: de Rommelmarkt, Heuvelrug Totaal en de Uitmarkt. In december is de organisatie van de rommelmarkt al met het bestuur van Heuvelrug Totaal om de tafel gaan zitten om beide evenementen op elkaar af te stemmen. In een later stadium is daar ook De Uitmarkt bij betrokken. ,,Als organisatie van de rommelmarkt vinden wij dat deze drie evenementen op dezelfde dag elkaar alleen maar kunnen versterken”, vertelt Fred Odijk, markmeester van komende zaterdag. In mei heeft de organisatie van de rommelmarkt een verzoek bij de gemeente ingediend voor een vergunning. Vorige week is de vergunning pas ontvangen. ,,Wij als organisatie willen graag creatief zijn en gaan een constructieve discussie met de gemeente niet uit de weg. Nu moet er overleg op het laatste moment plaatsvinden”, vervolgt Odijk.

Evenementen kunnen elkaar versterken DOORN - Op gezamenlijk initiatief van verschillende kerken vond in 1972 de eerste rommelmarkt in het centrum van Doorn plaats. Elk jaar trekt deze markt duizenden bezoekers, die speuren naar aantrekkelijke koopjes. Na meer dan twintig jaar leek de rommelmarkt naar De Keizerswei te verhuizen, maar na intensief overleg is ervoor gekozen om de rommelmarkt traditiegetrouw te houden op het Raadhuisplein.

door Rob Verbraak

Vorige maand stelde de gemeente voor om de rommelmarkt dit jaar te verplaatsen naar de Keizerswei. De organisatie van de rommelmarkt voelde daar niets voor omdat de locatie tussen de kerken in een bepaalde emotionele waarde heeft. Overleg met alle partijen heeft er toe geleid dat de markt dit jaar weer op de vertrouwde plaats wordt gehouden. ,,Als organisatie zullen we er alles aan doen om de overlast te beperken. We zullen zorgen voor verkeersregelaars en het laden van gekochte spullen is aan de Molenweg. De markt trekt al jaren de meeste bezoekers in de ochtenduren, de andere evenementen op die dag zullen de meeste bezoekers in de middag en avond trekken. Mede hierdoor zal de verwachte parkeeroverlast beperkt blijven. Parkeren kan nu op de Keizerswei”, zegt Odijk.

Vorige week was de laatste inleverdag voor deze markt. Op het voormalige terrein van Van Opijnen konden de verkoopbare spullen ingeleverd worden. Door de afsluiting van het kruispunt was de belangstelling hiervoor minder dan andere jaren, omdat er ver omgereden moest worden om weer terug te komen in Doorn. De goederen zijn door meer dan twintig vrijwilligers dan ook zelf opgehaald bij de bewoners en opgeslagen bij Van Opijnen. Daarnaast is er ook een depot voor de grotere spullen op het voormalige Kraan-terrein. ,,Komende vrijdag beginnen tachtig vrijwilligers met het opbouwen van de zeventig kramen, zaterdag worden deze kramen bemand door honderdvijftig vrijwilligers. Ook in de toekomst, met het oog op de nieuwbouwplannen van het gemeentekantoor, willen we als organisatie deze markt ook op deze plaats houden. We gaan ervan uit dat de gemeente daar in de komende jaren ook rekening mee zal houden”, besluit Odijk.

advertentie
advertentie