Advisering en steun van HRQI

21 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

,,In 1999 zette ik mijn eerste stap als zelfstandig ondernemer, met als rugdekking een parttime baan. In 2006 ben ik voluit voor het ondernemerschap gegaan. En sinds vorig jaar houd ik kantoor in kantoorgebouw ‘De Heeren Hendrik’, wat prachtig is ingericht”, zegt Arnoud. Bijzonder aan hem is dat hij vele kwaliteiten in zich verenigt, zelfs kwaliteiten die elkaars uitersten zijn. ,,Ik heb zo’n 20 jaar lang vele studies in binnen- en buitenland gevolgd en ken de algemene theorie. Maar gelukkig kost het mij geen moeite de brug naar de praktijk te slaan. Een werkgever kan van mij dus methodische adviezen krijgen, maar net zo lief ga ik als coach of trainer voor een werknemer aan het werk. Want het geeft mij veel voldoening als het mij lukt om iemand naar een nieuwe baan te begeleiden. Liefst zodanig dat diegene als ‘ambassadeur’ van het bedrijf waar zijn baan moest verdwijnen, vertrekt. Bij dergelijk maatwerk voel ik me als een vis in het water.”

door Han Overkamp

Een ander talent van hem is zijn deskundigheid als senior adviseur, als man met levenservaring maar nog steeds werkend vanuit een jeugdig enthousiasme en bevlogenheid. In de markt probeert hij zich daarom te onderscheiden: ,,Omdat ik eerlijkheid en transparantie hoog in het vaandel heb. Daarbij zijn mijn tarieven redelijk; ik overvraag niet.”

Na gedane zaken hoopt hij dat hij niet meer hoeft terug te komen. ,,Ik laat altijd een stuk kennis over P en O achter, zodat de betreffende werkgever verder aan de slag kan. Daarnaast heb ik de behoefte om veel ervaring in allerlei branches op te doen, zowel in de publieke als in de private sector. En dus ga ik graag weer aan de slag met nieuwe vraagstukken in een andere setting.”

In zijn vrije tijd is Arnoud Eekhof regelmatig te vinden op de tennis- of golfbaan. Voor de sport, maar ook voor het netwerken. Want opdrachten haalt hij binnen middels mond-tot-mondreclame en recommandatie.” Voor nieuwe opdrachtgevers heeft hij ook nog eens uitstekende referenties achter de hand. Bijvoorbeeld van Amant Laak en Eemhoven waar hij tien maanden lang betrokken was bij een fusie en tegelijkertijd bij het afstoten van een aantal taken.

uVoor meer informatie over HR Quality Improvement: tel. 06-21278494 of info@hrqi.nl.

MAARSBERGEN - HR Quality Improvement (HRQI) BV is een bureau voor advies en ondersteuning in Human Resource Management en juridische vraagstukken. Anders gezegd: voor interim-management en projectbegeleiding op het, vaak complexe, terrein waar personeel en organisatie elkaar kruisen. Arnoud Eekhof vertegenwoordigt het bedrijf. Het gesprek over zijn activiteiten roept bij hem een onafgebroken woordenstroom op, ingegeven door enthousiasme over zijn vakgebied.
advertentie
advertentie