Huwelijksjubileum echtpaar Kieboom

21 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

De heer Kieboom is geboren op de Kampweg boven de fietsenzaak die zijn vader daar begonnen is in 1917. Zijn vrouw is geboren op de Sterkenburglaan en is op haar zesde jaar verhuisd naar Palmstad. In 1947 na het overlijden van zijn vader heeft de heer Kieboom de fietsenzaak samen met zijn zwager overgenomen. Na hun huwelijk is het echtpaar boven de zaak gaan wonen.

‘Dolgelukkig dat we dit mogen meemaken’ DOORN - De heer en mevrouw Kieboom vierden afgelopen dinsdag een bijzonder mijlpaal: het echtpaar vierde hun 60-jarig huwelijksjubileum. Op het spandoek dat opgehangen was stond te lezen: ,,Al zestig jaar een prachtig paar”. De heer Kieboom (82) en mevrouw Kieboom (78) zijn geboren en getogen in Doorn. Het echtpaar heeft twee kinderen, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

door Rob Verbraak

Met kerst 1989 werd bij de heer Kieboom de veteranenziekte geconstateerd en moest hij noodgedwongen uit de zaak stappen, die toen is voortgezet door hun zoon Peter met zijn vrouw Wil. ,,Het zag er voor mijn man erg slecht uit, maar ik ben dolgelukkig dat hij er uiteindelijk bovenop is gekomen”, vertelt mevrouw Kieboom. In 1993 is het echtpaar verhuisd naar de Montroselaan, waar ze nog steeds heerlijk wonen.

De feestweek begon afgelopen zondag al. ,,We waren door de Stichtse Aanspanning uitgenodigd om ter gelegenheid van ons zestigjarig huwelijk de ochtendrit mee te rijden in een rijtuig bij de Kastelentocht. We gingen altijd elk jaar al kijken en nu mochten we mee rijden!” aldus het enthousiaste echtpaar. Het was afgesproken dat één van hun kinderen het echtpaar naar het terrein van Huis Doorn zouden brengen. Groot was de verrassing dan ook toen er zondagochtend om negen uur een Rolls Royce voor de deur stond om de jubilarissen naar Doorn te vervoeren.

Bij aankomst op het terrein van Huis Doorn had de organisatie ervoor gezorgd dat de bruidsmars werd gespeeld en werd het echtpaar door iedereen gefeliciteerd. ,,Bij het spelen van de bruidsmars kreeg ik echt wel wat tranen in de ogen”, zegt mevrouw Kieboom. ,,Het was fantastisch om de mooie natuur die onze omgeving rijk is op deze manier eens te bekijken”, vult meneer aan. ‘s Middags was er voor vrienden, familie en bekenden een receptie in de Ludenzaal van Huize Beatrix waar ruim honderd mensen het bruidspaar kwamen feliciteren.

Maar de kinderen hadden nog meer verrassingen in petto. Op dinsdag, de feitelijke feestdag, was er een tocht gepland met de hele familie naar Soestdijk voor een rondleiding in het Paleis. Op de rondleiding volgde een lunch in een restaurant in Lage Vuursche. In de middag was er een gezamenlijke fietstocht in de omgeving van Naarden. De dag werd afgesloten met een feestelijk diner in een restaurant in Doorn. ,,Het was een onvergetelijke week en we zijn dolgelukkig dat we dit allemaal hebben mogen meemaken”, besluit mevrouw Kieboom.

advertentie
advertentie