Meepraten over De Zanderij levert niets op

21 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Het recreatieschap is beheerder van het terrein en heeft de Zanderij in erfpacht van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het CDA stelde het college vragen over de inrichting van het gebied. Omwonenden hebben het idee dat het proces daarover volledig is mislukt. Het college vindt dat er goed is gecommuniceerd en dat er tijdens het proces geen informatie is achtergehouden.

CDA ontevreden over antwoorden van college MAARN - ‘Vier jaar constructief meepraten en denken van omwonenden en betrokkenen heeft tot nu toe niets opgeleverd voor het gebied van de Zanderij Maarn’, vindt het CDA. De fractie doet dat na de beantwoording door B en W van vragen over de toekomstige inrichting van De Zanderij.

Al jarenlang wordt er gepraat over de inrichting van De Zanderij. Omwonenden denken in de klankbordgroep mee over de inrichting. Een plan dat werd opgesteld, werd afgewezen. De stuurgroep vond het niet kostendekkend. In die stuurgroep zitten het college van B en W, het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied, grondeigenaar NS, het Nationaal Park en Het Utrechts Landschap. De stuurgroep vindt dat er een plan moet liggen dat toekomst biedt voor de langere tijd en niet slechts voor 5 tot 10 jaar. Het CDA wil de kwestie agenderen tijdens de commissievergadering van dinsdag 9 september.

advertentie
advertentie