Kasteeltuinfilm van Filmhuis Amerongen-Leersum

18 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het is inmiddels een traditie geworden: de openluchtfilm in de tuin van het kasteel Amerongen tegen het eind van de zomer. Deze keer vertoont Filmhuis Amerongen-Leersum op woensdagavond 27 augustus 'Tous les matins du monde' van de Franse regisseur Alain Corneau naast het poortgebouw van Buitenplaats Amerongen, op het kasteelterrein.

Het is een film met vader Gérard en zoon Guillaume Depardieu, met Anne Brochet en Jean-Pierre Marielle, en hij gaat over liefde en muziek. De film is al uit 1991, maar nog maar enkele weken geleden in Nederland uitgekomen. Hij speelt in de tweede helft van de zeventiende eeuw. Monsieur de Sainte-Colombe is de grootmeester van de viola da gamba, maar leeft met zijn beide dochters als een kluizenaar. Op een dag arriveert Marin Marais. Hij wil eerst les van de meester en later ook diens dochter Madeleine. Zijn liefde en ambities brengen hem ver, maar richten ook schade aan. De film is bekroond met zeven Césars, niet alleen voor de hele film, de regie en de kostuums, maar ook voor het geluid en de muziek van Marais, Sainte-Colombe, Couperin en Lully, die door de gambist Jordi Savall prachtig wordt uitgevoerd.

Kaartjes zijn te koop bij Videotheek 't Draaipunt in Amerongen, VVV Amerongen, in de bibliotheek van Leersum en 'aan de zaal' (zoland de voorraad strekt). Reserveren kan via filmhuis.amerongen@skiam.nl of telefonisch 0343-450261 of 453757. De prijs bedraagt 6 Euro. De tuin is om 20.00 uur open en de film begint om 20.45 uur. Bij slecht weer op 27 augustus wijkt de organisatie uit naar 28 augustus, zelfde plaats en zelfde tijd.

advertentie
advertentie