Plannen Heuvelrug Wonen voor Dorpsstraat

14 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

,,We willen de villa die monument is handhaven. Daarbij moet de gevel aan de kant van de Dorpsstraat in stand worden gehouden,’’ vertelt manager Vastgoed Felix. ,,Van het pand kunnen drie woningen worden gemaakt. Alle drie over drie lagen.’’ Voor het pand ernaast waar nu een jeugdhonk zit, wordt gedacht aan sloop en er iets nieuws neerzetten. ,,We denken aan een stukje bedrijfsruimte en stukje voor juniorenhuisvesting.’’ Felix heeft het over een winkel en vier appartementen voor jongeren. ,,Dat is het beeld dat we op dit moment hebben. Nadeel bij de planvorming aan de Dorpsstraat is dat de gemeente geen totaalvisie heeft geformuleerd voor het hele gebied. Dat vraagt om meer afstemming’’, constateert Felix. Hij hoopt dat de bouwplannen over twee of drie jaar zijn gerealiseerd.’’

DOORN - Al jaren staat de monumentale, sterk verwaarloosde villa aan de Dorpsstraat 29 leeg. Maar na al die jaren is de nieuwe eigenaar Heuvelrug Wonen bezig nieuwe plannen te bedenken voor het pand en voor twee aangrenzende woningen die ook eigendom zijn van de woningbouwcorporatie. Ook voor het postkantoor heeft Heuvelrug Wonen plannen.

door John Spijkerman

Heuvelrug Wonen heeft ook het pand van het oude postkantoor aangekocht dat eveneens een beschermde status heeft. Eerst moet er onderhoud plaatsvinden aan het gebouw, vooral aan het dak. ,,Maar de dakpannen op het postkantoor, zijn niet meer verkrijgbaar. In overleg met de Monumentencommissie moet daar een alternatief voor worden gevonden.

,,We zijn op zoek naar een partij die een bedrijf wil vestigen in het postkantoor.’’ Felix denkt dat het voorbarig is daar nu al wat over te zeggen, maar er zijn al wel gesprekken gevoerd. Heuvelrug Wonen zou het pand een publieke bestemming willen geven. ,,Dus niet zoiets als een boekhoudkundig kantoor, maar bijvoorbeeld een huisartsenpost of een tandartsenpraktijk. We willen er iets huisvesten waar mensen naar toekomen. Dan versterk je het centrum.’’

Binnenkort worden de onderhoudswerkzaamheden aangekondigd op een bord dat bij het postkantoor wordt geplaatst. Gegadigden die het postkantoor willen gebruiken als bedrijfsruimte, kunnen zich dan aanmelden bij Heuvelrug Wonen.

advertentie
advertentie