Bouwers Jeugdraad gaan voor de eerste prijs

14 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Hogendoorn blijft reëel, want hij vult dat meteen aan: ,,Je kunt nog maar één plaats stijgen en er dertien zakken.’’ En dus is er niets aan het toeval overgelaten. De wagen is gekocht in Lemelerveld en met de drie lassers Eric Jordens, Dick van Dijk en Daniël Reincke is de bouwploeg half april begonnen de wagen klaar te maken voor 16 augustus. ,,Er werd één toekan afgehaald omdat de wagen anders te breed zou zijn. We liggen keurig op schema.’’

LEERSUM - Wie langs de rustieke boerderij ‘Adrianahoeve’ aan de Nieuwe Steeg komt, zal niet vermoeden dat ver daarachter wordt gebouwd aan een dahliareus. Met 140.000 bloemen neemt de wagen van de Jeugdraad meer dan tien procent van het totaal aantal dahlia’s voor zijn rekening. ,,Na tweemaal de tweede prijs, gaan we nu voor de eerste’’, meldt Erik Hogendoorn zelfverzekerd.

door Jan Meijer

De jeugdraad maakte vier jaar geleden een herstart met de corsodeelname. De jongeren van de drie Leersumse kerken weten zich verzekerd van een grote groep enthousiaste helpers om de gigantische klus te klaren. ,,Maar we kunnen vrijdag alle hulp gebruiken, iedereen is welkom.’’

Er komt veel kijken bij het organiseren van zo’n deelname aan het corso. ,,We hebben heel veel sponsors en zijn daar erg dankbaar voor. Onze begroting komt uit op € 3.500,- en dat dek je niet alleen met het prijzengeld en de opbrengst van de zondag. Waar de grootste kosten zitten, zie je niet eens, die zitten onder de wagen. De bloemen op de wagen worden met en hydraulisch systeem geopend en gesloten. Verder moet je ook een bouwplaats vinden. De familie Wesseling en de familie Meijers helpen ons geweldig, ook staat er steeds een vorkheftruck voor ons klaar.”

Erik Hogendoorn voelt de corsokoorts stijgen. ,,Niet alleen het bouwen van de wagen, maar ook het organiseren van de plakavond en -nacht vraagt een perfecte organisatie. Soms lig ik wakker en laat ik alles de revue passeren. Je kunt niets aan het toeval overlaten.’’ Hogendoorn weet zich omringd door enthousiaste mensen: ,,Iedereen vindt het leuk. Het gaat helemaal goed komen.’’ Zoals bij veel andere bouwgroepen is er ook een website. Op www.jeugdraadleersum.nl is de hele ontwikkeling van de wagen nog eens terug te zien.

advertentie
advertentie