,Ik beleef er zoveel plezier aan’

14 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Toch is Nicole van Dijk blij dat het corso aanstaande zaterdag plaatsvindt: ,,Het moet nu maar gebeuren, ik heb er lang genoeg naar uitgekeken.’’ Het was een drukke tijd voor haar. Desondanks heeft ze alles kunnen doen wat ze in haar agenda had gezet. Voorop stond haar studie Commerciële Economie, Sportmanagement en Marketing. ,,Die heeft er niet onder geleden, want op 25 september mag ik mijn diploma ophalen.’’ Verder had ze een drukke (stage)baan bij de Vallei Auto Groep. ,,Volkswagen sponsort het NOC*NSF en ik maak deel uit van het team dat in Nederland de back-up verzorgt.’’ Trots laat Nicole van Dijk een informatieboekje zien dat iedereen die naar Beijing gaat, meekrijgt. ,,Dit heb ik helemaal zelf samengesteld. Als ik geen Bloemenkoningin was geweest, zat ik nu misschien ook wel in Beijing.’’

Nicole van Dijk, ambassadrice bloemencorso LEERSUM - Sinds haar kroning op zaterdag 5 april is Nicole van Dijk Bloemenkoningin van het Leersumse bloemencorso. Nu, vier maanden verder kijkt zij terug op een hele drukke periode. ,,Maar ik beleef er zoveel plezier aan, het is het allemaal méér dan waard’’, vertelt ze enthousiast, terwijl haar handelsmerk -de kuiltjes in haar wangen- niet van haar gezicht verdwijnen.

door Jan Meijer

Terug naar het corso: ,,Nadat ik was gekroond en van twee weken vakantie had genoten, werd het meteen druk. Ik ben naar Voorthuizen en Woudenberg geweest om de kroning van collega’s bij te wonen. Ik was bij de opening van de winkel van Steenwijk - sponsor van mij en het promotieteam - en ben naar Spakenburg geweest. Overal ben ik even hartelijk ontvangen en kon ik samen met het promotieteam het werk van ambassadrice voor het corso doen. Op Haantjesdag was ik getuige van een poging het wereldrecord steppen te verbeteren, het bleef daar bij een Nederlands record.’’ In Leersum heeft Nicole zich traditiegetrouw laten zien op Koninginnedag, bij de dodenherdenking, de avondvierdaagse en de bejaardentocht. ,,Reacties van kinderen - heeft u hakkenschoenen aan? Ja hoor, ik zal ze laten zien - zijn spontaan en hartverwarmend.’’ Normaliter maakt ze dergelijke evenementen mee als muzikante bij EMM. Als ze moet kiezen wat nu de leukste ervaring is, weet Nicole het niet: ,,Alles was eigenlijk wel leuk, maar het kersenfestival in Cothen en de Rijnweek in Rhenen waren wel heel bijzonder.’’ Ook op de schapendag in Langbroek was de Bloemenkoningin present.

Ook Nicole’s moeder heeft geweten dat ze een Bloemenkoningin in huis had: ,,Ik heb haar jurk heel wat keren gewassen om Nicole er piekfijn uit te laten zien.’’ Nicole: ,,Het is goed dat ik mij zaterdag in de nieuwe jurk van Gerrie van de Garde kan presenteren.’’ Nicole van Dijk heeft grote waardering voor haar begeleidsters Tamara Verbree en Gerda de Fluiter. ,,Die staan altijd voor me klaar en zien alles wat er om me heen gebeurt. En ook die hele reeks sponsors zou ik willen noemen, maar dat is een hele lange rij namen.’’

Nu het corso er bijna is, merkt ze een lichte nervositeit. ,,Ik slaap wat onrustiger, het moet nu maar gebeuren’’, besluit de Leersumse Bloemenkoningin 2008.

advertentie
advertentie