Mooiere foto’s dankzij fotoworkshops

31 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Bijna elke vakantieganger heeft de digitale camera binnen handbereik tijdens de vakantieperiode. Met het maken van foto’s worden de herinneringen ook daadwerkelijk vastgelegd. Mede daarom is digitale fotografie is niet meer weg te denken uit deze tijd. De mogelijkheden van de moderne camera’s zijn echter groter dan vaak gedacht wordt. Diderik van Kesteren probeert door middel van cursussen de beginnende hobbyist op weg te helpen.

DOORN - Met de compacte digitale camera’s van tegenwoordig is het niet moeilijk om te fotograferen. Het maximale uit de camera en daarmee ook uit de foto’s halen is echter moeilijk. Diderik van Kesteren van Foto van Kesteren verzorgt daarom workshops over de compacte en spiegelreflexcamera.

Tijdens de cursus neemt Fotoacademie Heuvelrug van Foto van Kesteren Doorn en Bunnik de beginnende fotografen bij de hand. Met praktische tips en leuke oefeningen brengt Van Kesteren de geheimen van digitale fotografie over aan de cursisten. Hiervoor is geen computerervaring vereist. De workshops zijn er met name op gericht om meer plezier te beleven aan de digitale camera.

Hiervoor zijn twee verschillende cursussen opgesteld. De cursusdata voor de compacte camera zijn in september op 3 en 10 september van 20.00 tot 21.30 uur. Zaterdag 20 september van 9.30 tot 11.30 uur is de laatste workshop. Die staat in het teken van de praktijk en daarom wordt er dan op uitgetrokken. Een maand later zijn de data 8 en 15 oktober van 20.00 tot 21.30 uur. De praktijkdag is zaterdag 25 oktober van 12.30 tot 14.30 uur.

Ook zijn er workshops over de spiegelreflexcamera. Tijdens deze workshop wordt geleerd om op een snelle manier de camera optimaal te gebruiken. Daarnaast gaat Diderik van Kesteren in op de technische kant, zodat er nog mooiere foto’s gemaakt kunnen worden. Wit-balans, diafragma, sluitertijden, scherpte, diepte, ISO en natuurlijk het cameramenu, het zijn allemaal onderwerpen die besproken worden.

De workshop bestaat uit twee theorielessen en een praktijkles. In september zijn de data 1 en 8 september en een maand later 7 en 14 oktober van 20.00 tot 21.30 uur. De praktijkdag op 20 september is van 12.30 -14.30 uur. Zaterdag 25 oktober is de praktijkdag van de oktobercursus. Deze duurt van 09.30 uur tot 11.30 uur.

u Interesse voor de fotoworkshops, stuur dan een e-mail naar fotoacademie@orange.nl of kom naar: Foto van Kesteren, Amersfoortseweg 11c, Doorn of het Slot 31, Bunnik. Tel: 0343-592092. De kosten van de cursussen bedragen 139,- inclusief lesmateriaal. De locatie is conferentiecentrum Beukenrode.

advertentie
advertentie