Lunchconcert in de Maartenskerk

31 juli 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN – De vier zomerse lunchconcerten in de Maartenskerk zijn al sinds 2004 een groot succes te noemen. Organist en initiatiefnemer van deze concerten Kees Blijdorp toont zich tevreden over het groeiend aantal bezoekers. Het eerste concert speelde op 7 juni en het tweede op 5 juli van dit jaar. Het eerstvolgende concert is op zaterdag 2 augustus aanstaande. In dit reeds aangekondigde concert is een wijziging van een soliste opgetreden. Gemma Jansen, mezzosopraan is verhinderd en zal worden vervangen door sopraan Paulien van der Werff, die zal worden begeleid door de reeds aangekondigde organist Janno den Engelsman.

Paulien van der Werff is in Doorn geen onbekende zangeres en zij zal delen uit cantates van Bach ten gehore brengen en het ontroerende ‘Pie Jesus’ uit het Requiem van Fauré.

Organist Janno den Engelsman werkt als organistdirigent in De Bilt en Utrecht. Hij is ook actief als beiaardier. Na zijn conservatoriumstudie nam hij les bij Liuwe Tamminga in Bologna. Deze Italiaanse invloed heeft er wellicht toe geleid dat er tijdens dit lunchconcert operamuziek op het orgel zal klinken.

Het concert begint om 12.15 uur en de toegang is gratis. Wel zal een collecte bij de uitgang worden gehouden.

advertentie
advertentie