Buitenschoolse opvang bij De Meent

24 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Met ingang van 1 september zal De Trommelaar de ruimte huren voor het opvangen van kinderen. ,,Het is best een organisatie om zowel een lesgroep als een BSO-groep in dezelfde ruimte onder te brengen en dat heeft onze eerste aandacht, maar in de toekomst hopen we ook inhoudelijk meer samenwerking tot stand te brengen. Hiermee lopen we dan een beetje vooruit op het principe van de BredeSchool. Uiteindelijk is dat waar in Maarn naar toe gewerkt wordt”, vervolgt De Kruijff. ,,Je ziet nu al dat de eerste samenwerking ontstaat. In de laatste week van de vakantie gaan BSO-leidsters en leerkrachten gezamenlijk het lokaal inrichten.”

MAARN - Op dit moment wordt er stevig doorgewerkt aan het nieuwe lokaal achter Basisschool De Meent. ,,Dit lokaal wordt groter dan een regulier lokaal en is bestemd voor groep 4, maar daarnaast ook voor buitenschoolse opvang (BSO)”, legt directeur Lotteke de Kruijff uit.

door Monique José Timmermans

Ouders van kinderen op De Meent of De Merseberch krijgen de mogelijkheid te kiezen voor BSO op de Trommelaarlocatie aan de Buurtsteeg of bij De Meent. Beide locaties bieden voordelen, de ruimte van de sportvelden of juist de vertrouwdheid van school met bibliotheek en sporthal in de buurt.

Voor het kindercentrum De Trommelaar is de tweede locatie ,,vooral een klantvriendelijke beslissing”, aldus directeur Meliska Rohof: ,,We hebben voor De Meent vaste leidsters beschikbaar. Het is voor ons veel praktischer en financieel aantrekkelijker om vanuit één locatie te werken, maar we moesten wat doen aan de wachtlijsten. Deze nieuwe opvang wordt door de omgeving duidelijk activiteit-gerichter dan de locatie aan de Buurtsteeg. Ouders kunnen kiezen tussen beiden, voor kinderen van De Ladder komt dan meer ruimte vrij aan de Buurtsteeg.”

advertentie
advertentie