Aanvraag voor reclamezuil

24 juli 2008 om 00:00 Nieuws

De kleine benzinepomp aan de Rijksstraatweg naast het Chinese restaurant krijgt een totaal ander aanzien als de plannen doorgaan. Waar nu alleen een scherm staat om de benzinepomp af te schermen van het fietspad en een bescheiden reclamebord van Arie van Leeuwen, zal als de aanvraag in deze vorm gehonoreerd wordt en flinke reclamezuil verrijzen en een overkapping van 1.20 meter breed in de kleurstelling van Esso: rood en blauw.

Van Leeuwen wordt ESSO-tankstation LEERSUM - De benzinepomp van Arie van leeuwen aan de Rijksstraatweg wordt een ESSO-station. De welstandscommissie boog zich afgelopen maandag over de tekeningen van een 6 meter hoge overkapping en een 6,5 meter hoge blikvanger met ESSO-logo en de benzineprijzen, die de aandacht op het tankstation moet gaan vestigen.

door Marleen Meijer

Maar de welstandscommissie is niet enthousiast over met name de hoogte van de de reclamezuil. ,,Een dergelijk groot reclamebord is prima voor benzinestations langs de snelweg, maar midden in een dorp moet dat aangepast worden. Dit past niet in het doprsbeeld”, aldus een lid van de welstandscommissie. De leden zijn het erover eens dat het nu al een rommeltje is op de betreffende locatie. Ze willen een tekening van de plannen hebben waarop de overkapping en reclamezuil op schaal zijn ingetekend, om een en ander goed te kunnen beoordelen. ,,We moeten hierin terughoudend zijn, er is eigenlijk niet meer nodig dan een dakje boven het hoofd.” Leersum heeft geen aparte reclamenota en de welstandsnota zegt niets over het plaatsen van een reclamezuil. Door de welstandscommissie is wel aangedrongen op een apart reclamebeleid bij het samengaan van de vijf welstandsnota’s, maar volgens de welstandscommissie wilde de nieuwe gemeente dat toen niet.

Arie van Leeuwen wacht rustig de procedures af. Voornaamste reden voor hem om op ESSO over te stappen is om ook de passant van buiten het dorp aan te trekken. Hij houdt er rekening mee dat het een langdurig traject wordt.

advertentie
advertentie