Vijfde Speelweek groot succes

24 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Ongeveer 120 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar meldden zich afgelopen maandagmiddag bij het Bosbad om aan de speelweek te gaan beginnen. Veel meer kinderen hadden zich in mei opgegeven. Maar meer dan die 120 konden er niet meedoen, dat ligt aan het aantal ouders dat zich opgeeft als organisator voor die week. Hoe meer ouders zich opgeven hoe meer kinderen er mee kunnen doen.

Regen gooide geen roet in het eten LEERSUM - Ondanks de regen hadden er zich weer meer kinderen aangemeld voor de jaarlijkse speelweek dan dit het vorig jaar het geval was. Het geklop van de hamers op het hout was vanaf de weg al te horen. Men ging ervoor!

door Marjan van den Dorpe

De stemming zat er gelijk goed in ondanks de regen. Het hout voor de bouw van de hutten lag in grote stapels klaar om gebruikt te worden.

Thema

Het thema voor deze speelweek was ruimtevaart en alles wat daar mee te maken heeft. Elke groep die een hut ging maken mocht zelf een naam bedenken voor zijn of haar planeet. Prachtige namen werden er verzonnen als: Natusa, Mision, Taart, Duplonia, Gekkebets en Flappie.

Jasper van Geijtenbeek, één van de organisatoren: ,,Sinds 2004 ben ik betrokken bij de speelweek. Het eerste jaar bouwden de kinderen alleen hutten, maar elk jaar verzinnen wij met z’n allen steeds meer leuke dingen. Dit jaar hebben we onder andere zelf een eigen t-shirt beschilderen, het maken van een zuurstofflessen van schoenendozen, een vossenjacht, knutselen en op de laatste dag een spooktocht. Het enthousiasme van de kinderen werkt aanstekelijk ondanks eventueel slecht weer.”

Gedurende de hele week worden de kinderen als groep op diverse punten door een jury beoordeeld zoals op: organisatietalent, creativiteit, netheid, gezelligheid, teamwork en behulpzaamheid. Aan het einde van de week worden de winnaars bekend gemaakt.

Op de openingsdag kwam burgemeester Frits Naafs even bij het ruimtedorp op bezoek. De bouwers van Duplonia hadden wat moeite. Burgemeester Naafs pakte de hamer en hielp de ruimtebewoners een handje. Op de vraag of hiermee een jongensdroom in vervulling ging antwoordde de burgervader: ,,Ik vind dit een prima initiatief voor de kinderen in de eerste week van hun vakantie. Dat hadden wij in onze jeugd niet. Ik heb met veel plezier mijn bureau even gelaten voor wat het is om hier, ondanks de regen, even te komen kijken. Het is heerlijk om de kinderen zo te zien genieten.”

Lustrum

Dit jaar werd de speelweek voor de vijfde keer gehouden. Het eerste lustrum dus. Vooral de middenstand ging hier niet aan voorbij. Maryse Vernooy, organisator van het eerste uur: ,, De ondernemers verdienen echt een grote pluim! We hoefden maar te vragen of ze iets wilden geven en de dozen met spullen werden gelijk gebracht. Zelfs nog tijdens de speelweek. Ook voor financiële steun konden we bij hen terecht. Echt fantastisch!” Ondanks de regen, zeker op de eerste dag, gingen alle activiteiten gewoon door. Het was voor iedereen een groot succes.

advertentie
advertentie