Kinderrondleidingen in Huis Doorn

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Willem is de hoofdpersoon uit het succesvolle kinderboek ‘Wachten op de Keizer’ van schrijver Dolf Verroen. De grootste wens van Willem is om de keizer een keer te mogen ontmoeten. Geen kans wordt door hem onbenut gelaten om deze wens te laten uitkomen. Enthousiaste rondleiders vertellen aan de bezoekende kinderen over de belevenissen van de twaalfjarige Willem. Het vorstelijke leven van de keizer en zijn hofhouding kent na de rondleiding geen geheimen meer.

DOORN - Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen een bijzonder bezoek brengen aan het huis van Keizer Wilhelm. In de voetsporen van Willem van Vulpen, de zilverpoetsjongen van de keizer, betreden de jonge bezoekers een vorstelijke wereld en gaan voor één keer deuren open die voor anderen gesloten blijven.

Ouders en/of begeleiders kunnen tegelijkertijd de normale rondleiding van ongeveer een uur volgen. Na afloop ontmoeten de groepen elkaar in het Poortgebouw, waar teruggekeken kan worden op een betoverend bezoek aan Huis Doorn. De rondleidingen vinden plaats op woensdagmiddag 23 en 30 juli.

Telefonisch reserveren om deel te nemen aan de speciale rondleiding is noodzakelijk. Kinderen en hun begeleiders kunnen zich tot twee dagen voor de rondleiding aanmelden op het reserveringsnummer van Huis Doorn, tel. 0343-421020.

Poortgebouw

De entreeprijs van de speciale kinderrondleiding bedraagt 4,50 euro. De prijs voor volwassenen bedraagt 5,50 euro. Start van de rondleidingen is onder de boog van het Poortgebouw.

advertentie
advertentie