Andere koers Leefbaar Doorn

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Van der Werf is tegelijkertijd ook voorzitter geworden van de Federatie Groene Heuvelrug die in 2004 is opgericht in verband met de herindeling als overkoepelend orgaan van de vier lokale verenigingen die zich sterk maken voor ruimtelijke ordening, bescherming van cultuurhistorische waarden, natuur en milieu uit de verschillende kernen. De federatie houdt zich voornamelijk bezig met dorpskernoverschrijdende activiteiten, terwijl de vier lokale verenigingen de lokale zaken nauwgezet volgen.

Vereniging gaat eigen visie ontwikkelen Doorn - De Vereniging Leefbaar Doorn heeft onlangs Age van der Werf benoemd tot voorzitter als opvolger van Theo Koster die deze functie sinds 2001 heeft vervuld en zich nu gaat toeleggen op communicatie en public relations in de vereniging. Van der Werf is geen onbekende in Doorn en was gedurende een aantal jaren lid van de gemeenteraad.

door Rob Verbraak

De combinatie van zowel voorzitter van de federatie als van de vereniging, is dat werkbaar? ,,Juist door deze combinatie kunnen we nog harder werken aan een duurzame leefomgeving. Het gaat erom dat je kiest voor voor een ruimtelijke invulling die zowel economische, sociale, ruimtelijke en ecologische aspecten goed afweegt. Verder heb ik me altijd erg betrokken gevoeld met alles wat er in Doorn gebeurt. Het is een uniek gebied gekenmerkt door een dorpskarakter, landschappelijk en rijk aan natuur”, aldus van der Werf.

,,Leefbaar Doorn is in februari 1987 min of meer opgericht als een protestclub. In 2000 hebben we de draai gemaakt naar meer betrokkenheid in discussie met het openbaar bestuur, maar pas een reactie of actie als plannen werden voorgesteld. Als vereniging gaan we ons vanaf dit jaar meer bezig houden met het ontwikkelen van een eigen visie, meedenken in het beleid. Vooral de duurzame ontwikkeling heeft onze aandacht en verder willen we een duidelijke richting aangeven over de invulling van ons woongebied. Om dit te bereiken gaan we als vereniging pro-actief werken, onze aandachtsgebieden vergroten, het inschakelen van deskundigen ook van buitenaf en aan de slag met werkgroepen.”

,,We streven naar een duidelijke vergroting van ons huidige ledenbestand van 600 leden, we gaan de burgers meer informeren en een breder draagvlak met andere belangenorganisaties realiseren. We zijn ook bezig met een nieuwe website waar alle informatie is te vinden, er komt een communicatieplan en er zal meer informatie naar de burgers komen”, vervolgt van der Werf. De visie van de vereniging op diverse bouwplannen en andere ontwikkelingen in Doorn? ,,Als vereniging maken we ons zorgen over de ontwikkelingen in het centrum, de nieuwbouwplannen zijn allemaal afzonderlijke projecten, passen niet in het dorpskarakter en een algemene samenhang ontbreekt. Wat ons ook zorgen maakt is de trend bij instellingen om met de bouw van appartementen de eigen uitbouw of renovatie te financieren. Andere aandachtspunten van zorg zijn de ontwikkelingen bij bedrijventerreinen en het buitengebied”, besluit van der Werf.

advertentie
advertentie