Joost Bos verlaat markt met pijn in het hart

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Enige weken geleden heeft de vaste kracht, Gert-Jan, van Bos Vitamineversbron een zwaar auto-ongeluk gehad. ,,Gelukkig gaat het inmiddels iets beter met Gert-Jan, hij ligt niet meer in coma en er zijn tekenen van herstel, maar revalidatie zal nog lange tijd in beslag nemen. Daarnaast gaat Elisabeth, mijn andere vaste kracht, met zwangerschapsverlof. Op korte termijn kan ik het personeelsbestand niet zo aanvullen dat ik naast de winkel de markt kan aanhouden. Ik wil service blijven verlenen.”

MAARN - Al enige weken is de vertrouwde groentekraam van Joost Bos niet meer ingericht op de weekmarkt van Maarn. ,,Het is overmacht, ik verlaat de markt echt met pijn in mijn hart”, aldus Joost Bos.

door Monique José Timmermans

,,Op marktdagen was ik vanaf 04.15 uur druk met de marktvoorbereidingen en zetten mijn echtgenote Marijke en Gert-Jan alles klaar in de winkel. Nu ben ik daar zelf bij nodig.”

Mede-oprichter

,,De markt heb ik zelf mede opgericht, 21 jaar geleden was er een soort wildgroei in Maarn, met elke dag een andere kraam in het dorp. Bloemen, groenten, vis. Toen heb we na overleg met de gemeente alles gecentraliseerd op één ochtend. Sinds die tijd zit ik al in de marktcommissie die overlegt met de gemeente en de marktmeester. ‘s Ochtends was ik er altijd als eerste; maakte ik de elektriciteitskast open en zette ik de borden neer. Daarnaast kwam de marktmeester regelmatig met zaken die speelden bij mij”, vertelt Bos die altijd een drijvende kracht achter de markt is gebleven.

Op de markt komt een nieuwe groenteman: ,,Zo zijn de regels, het aanbod moet compleet zijn, daarom mag een aanbieder niet langer dan een paar weken afwezig zijn. Pas als deze man aangeeft te willen stoppen, heb ik het eerste recht om terug te keren. Voor mij een stukje concurrentie erbij, je laat toch omzet liggen, maar ik hoop mijn vaste klanten in de winkel te zien.”

,,Tijdens de zomervakantie staan de weekendhulpen te popelen om meer te werken en bovendien is de winkel even dicht. Over september denk ik nog niet na. Op de personeelsadvertentie hebben we geen reactie gehad, dat geldt ook voor de andere middenstanders die adverteerden. Maar het komt altijd goed.”

advertentie
advertentie