Nieuw artikel

8 april 2018 om 19:54 Sport/sport

LEERSUM Zondag vierdeklasser HDS behaalde in de uitwedstrijd tegen Schalkwijk een nuttige en relatief eenvoudige 0-3 overwinning. HDS trainer Jacco Kampert: ,,Het was hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer onzerzijds. We hebben ondanks de prima de overwinning te veel kansen verloren laten gaan. Ik had tegenstander Schalkwijk moeilijker ingeschat".

Met name in het eerste deel van de wedstrijd vergat HDS geboden kansen om te zetten in doelpunten. Pas kort voor rust was het Rudy Hack die zijn ploeg op een 0-1 voorsprong wist te zetten. Ruststand 0-1.

Ook in de tweede helft een met volle overtuiging spelende Leersumse formatie die meer en meer ook voetballend de boventoon voerde en in de 78e minuut door Wilco van Drie kon uitbreiden naar 0-2. Gelegenheidsspits Bram van Bruggen (normaliter uitkomend in het derde team), slaagde er in de 82e minuut in om de derde treffer binnen te schieten, waarmee een belangrijke driepunter definitief veilig kon worden gesteld. Voor koploper HDS een goede stap voorwaarts op weg naar het kampioenschap.