Kadernota Jeugd aangenomen door raad

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Met de kadernota beoogt de gemeente een samenhangend jeugdbeleid te kunnen voeren zodat jongeren op hun 23e zelfstandig in de maatschappij kunnen functioneren. De tweede doelstelling is jongeren een geborgen, veilige en inspirerende omgeving te bieden waarin het aantrekkelijk is om op te groeien en te blijven wonen.

DOORN - De gemeenteraad heeft de kadernota Jeugd aangenomen. Na uitvoerige discussie tijdens de commissie Samenleving stuitte de nota in de raadsvergadering niet meer op veel problemen.

door Monique Jose Timmermans

Er zijn vijf invalshoeken benoemd om deze doelen te bereiken. De eerste is ‘opvang, educatie en werk’, hieronder valt onder andere een nieuwe subsidieregeling voor het basisonderwijs. Onder de noemer ‘opvoeden en beschermen’ werkt de gemeente de komende twee jaar aan een centrum voor jeugd en gezin. Daarnaast wil de gemeente het alcoholgebruik terugdringen en aanzetten tot een gezonde leefstijl door georganiseerde en ongeorganiseerde sport te bevorderen. Met activiteiten voor de jeugd - een punt dat de jeugd zelf naar voren heeft gebracht tijdens de jeugdconferentie - hoopt de gemeente de ‘vrije tijdsbesteding’ op zinvolle wijze in te vullen. Het sluitstuk is ‘veiligheid’ tijdens het verblijf van jongeren op straat.

De VVD is blij met de hoofddoelstelling dat jeugd, onderwijs en sport geïntegreerd zijn. PvdA heeft moeite met de financiering: ,,het is afwachten of het voldoende is.” De SP leest veel mooie woorden, maar weinig maatregelen.

advertentie
advertentie