Trendy haarmode bij Stan Kappers

17 juli 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Stan van Kuijk (39) opende in 1994 zijn kapsalon in Doorn. ,,Ik wilde een eigen zaak beginnen waarbij ik, naast mijn sociale en leidinggevende capaciteiten, ook mijn creativiteit tot uiting kon brengen“, zegt Stan van Kuijk. En dat is hem goed gelukt. Stan Kappers is een begrip in de wijde omgeving van Doorn op het gebied van trendy haarmode voor mannen en vrouwen.

door Judith Beekhuis

Het afsprakenboek van Stan en zijn team is al jaren goed gevuld. ,,Wij hebben een grote vaste klantenkring opgebouwd en daar zijn we zuinig op. Los van het feit dat kwaliteit voorop staat, vinden wij het belangrijk dat de klant zich op zijn gemak voelt”, aldus Van Kuijk.

De sfeer in de zaak moet dus goed zijn. ,,Mijn zeven collega’s en ik vormen een hecht team”, vertelt de kapper. ,,Judith, Tineke, Sandra en Joyce zijn zo’n beetje vanaf het begin in dienst. Een paar jaar later volgden Paula en Sacha en dit jaar is leerling-kapster Pim aangeschoven. Je brengt als collega’s veel tijd samen door en leert elkaar van haver tot gort kennen. We vormen een geolied team en vullen elkaar goed aan. En last but not least: we hebben veel lol met elkaar. Die onderlinge goede band wordt door onze klanten opgemerkt, horen wij vaak. Al is het voor mij soms lastig balanceren tussen al die damespraat.”

Stan Kappers hecht veel waarde aan kwaliteit. ,,Het concept Stan Kappers houdt voor mij in dat alle teamleden allround zijn en de kniptechnieken beheersen en uitvoeren waar ik achter sta. Die professionaliteit is, naast de sfeer en jaarlijks wisselende trendy uitstraling, de kracht van onze zaak.”

,,Wij proberen aan de wensen van de klant met het juiste eerlijke advies zo goed mogelijk te voldoen. Klanten zijn individualistischer geworden, men hobbelt qua trends niet meer zo achter de grijze massa aan. Ons werk blijft hierdoor uitdagend. Inspiratie halen we uit toonaangevende Engelse vakbladen en bij tv-zenders als MTV en TMF. En wij zorgen er door wekelijks terugkerende trainingsavonden in de zaak voor steeds up-to-date te blijven qua knip- en kleurtechnieken.”

Ook in maatschappelijk opzicht draagt Stan Kappers een steentje bij. ,,Eens per jaar brengen wij onze dagomzet naar een goed doel. Dit jaar is dat Stichting KiKa dat fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Tijdens het evenement Heuvelrug Totaal op 30 augustus zullen wij buiten een podium met stoelen plaatsen waarop klanten voor dit goede doel plaatsnemen.”

uStan Kappers: tel. 0343-417000.

advertentie
advertentie