Verdachten gehoord over vernielingen

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN – De politie heeft zes verdachten gehoord die in de nacht van dinsdag 29 april op woensdag 30 april vernielingen zouden hebben gepleegd.

Het gaat om een reeks van vernielingen die in de directe omgeving van en aan de Wildbaan tijdens Koninginnenacht tussen 23.00 en 02.30 zijn gepleegd. Hierbij zijn een achterlicht van een auto, ruitenwissers en autospiegels, een tuinset en plantenbakken uit tuinen vernield. Vervolgens zijn de verdachten doorgelopen naar het oude dorp en hebben daar marktkramen omver gegooid.

Er zijn twee hoofdverdachten in deze zaak, een jongen van 16 jaar en een man van 18 jaar, beiden woonachtig in Amerongen. Deze twee hoofdverdachten bleken ook al eerder dit jaar kranten in brand te hebben gestoken. De overige vier verdachten zijn drie meisjes uit Amerongen, twee van 14 jaar en een van 16 jaar, en een jongen van 14 jaar uit Rhenen.

Tegen de 18-jarige hoofdverdachte is procesverbaal opgemaakt en naar het openbaar ministerie gestuurd, die hierin een beslissing zal nemen. Voor de 16-jarige hoofdverdachte wordt op korte termijn in overleg met jeugdzorg bepaald welk straf- en begeleidingstraject het beste is.

advertentie
advertentie