Avond jongerenwerk kerken succesvol

10 juli 2008 om 00:00 Nieuws

,,Zonder avonden te willen organiseren met een echt kerkelijke boodschap is de christelijke opvoeding wel hetgeen de jongeren in eerste instantie bindt, daar ligt ook onze doelgroep”, vertelt Margit van Boheemen een van de initiatiefnemende ouders. ,,Het zijn jongeren die in het weekend nog niet zo veel hebben, ze zijn nog te jong om uit te gaan bijvoorbeeld.”

MAARN - Teneinde het jongerenwerk van de gezamenlijke kerken nieuw leven in te blazen heeft een groep ouders zich verenigd om avonden te organiseren voor Maarnse en Maarsbergse jeugd uit groep 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (ca. 11-14 jaar). Zaterdagavond heeft een kennismaking plaatsgevonden met een groep van 22 jongeren.

door Monique José Timmermans

Bij toerbeurt zullen twee ouders de organisatie van een activiteit voor hun rekening nemen. Afgelopen zaterdagavond stond geheel in het teken van kennismaken. In het zaaltje bij de Kapel aan de Kapelweg was het enthousiasme groot voor de speeddate, waar ook dominee Dingemanse aan heeft deelgenomen.

,,Het handenspel was leuk, maar het leukst was het levend kwartet. We wilden dat iedereen rond 22.00 uur weer naar huis kon, dus we hebben het laatste potje echt in moeten korten”, aldus Margit van Boheemen. ,,Fantastisch zijn de vele enthousiaste reacties die ik inmiddels heb teruggehoord, zowel van ouders als van kinderen. Een van hen zei zelfs ‘waarom hebben we zoiets niet vaker?’ We gaan dus zeker door met het jongerenwerk.”

Vervolg

,,In het najaar staat een GPS-tocht op het programma, waarvoor we onze doelgroep weer zullen benaderen. We verwachten dat de groep dan nog iets groter zal zijn.”

advertentie
advertentie